GELD TERUG ACTIES

TANTE DORA

loesje 2

Vroeger stonden ze wel eens in de krant: bonnen die je moest uitknippen en die je moest inleveren bij de winkelier. Dan kreeg je het product goedkoper, of helemaal gratis. Of je stuurde een verpakking met een bon naar de fabrikant, en kreeg het bestede bedrag terug. Het was voor producenten dé manier om consumenten te verleiden om hun nieuwe producten te proberen.

coupon

In de Verenigde Staten is het zogenaamde ‘extreme couponing’ een hobby voor velen, zoals de ook in ons land uitgezonden gelijknamige televisieserie liet zien. In de VS is het uitknippen en sparen van kortingsbonnetjes een volkssport. Mensen gaan naar de supermarkt, laden hun karretjes vol met artikelen die samen honderden dollars waard zijn, en hoeven, dankzij de coupons, aan de kassa maar een handvol dollars af te rekenen.

In ons land is dat ouderwetse bonnetjes-uit-de-krant-knippen inmiddels verplaatst naar het internet. Daar wordt op ruime schaal de mogelijkheid geboden om bijvoorbeeld via digitale ‘kortingsbonnen’ je aankoopbedrag terug te krijgen. Wie op Google de zoekterm ‘geld terug acties’ intypt, krijgt al gauw meer dan 600.000 hits op zijn scherm. Misschien een leuke bezigheid voor een regenachtige dag?

Zorg wel dat je ook even de tijd neemt om de kleine lettertjes te lezen, want ook aan digitale kortingsbonnen zitten soms allerlei voorwaarden verbonden. Als je die niet vertrouwt of geen zin hebt in allerlei gedoe, doe het dan niet. Gebruik je verstand. Je verstand is ook gratis, en het is een kostbaar bezit.

 

LEES MEER:   Het is wel goed om tot tien te tellen, voordat je begint met digitale kortingsbonnen. ‘Bezint, eer ge begint’, zei tante Dora altijd:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/tel-tot-tien/tot 10 tellen

Nog meer geld besparen: denk ook aan spaaracties!

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/spaaracties/

Dora koopzegels sparen klein

 

Dit vind je misschien ook leuk...