DOE WAT NUTTIGS MET JE ‘FOUTE’ PRINTJES
Verdraaid: verkeerde bladzijde geprint! Och jee: het formulier lag bij het kopiëren per ongeluk scheef op de glasplaat. Nog maar eens overdoen. En het ‘foute’ printje? Vandaag geeft tante Dora drie verschillende manieren om misprintjes en andere, eenzijdig bedrukte stukken papier een tweede leven te geven. Hier zijn ze:
- Als het vel papier niet kreukelig of vies is, kan je het gerust omdraaien en nog een keer printen aan de lege zijde. Meestal moet je het dan met de bedrukte kant naar boven in de papierlade van de printer leggen. Doe dit niet als je het printje naar iemand toe moet sturen, of als het een officieel document is. Maar voor een snelle huis-tuin-en-keukenprint werkt dit prima. Streep desnoods de ‘foute’ kant dunnetjes door met potlood, zodat je weet wat de ‘officiële’ zijde is.
- Als je meer velletjes eenzijdig bedrukt papier hebt, kun je ze op elkaar leggen, de onbedrukte kant boven, en er vervolgens langs de bovenrand een aantal nietjes in slaan. Voilà: een bijna gratis kladblok van hagelwit papier. Als dit kladblok vol is, en het is niet met privézaken volgeschreven, dan kun je het zelfs na gebruik in de oudpapierbak doen.
- Knip het vel papier in de lengte eenmaal door, en daarna beide banen drie maal in de breedte. Zo heb je acht velletjes papier van ongeveer 7 x 10 centimeter. Handig om er snel een telefoonnummer op te krabbelen, of er boodschappen op te schrijven.
Besparen deze tips je heel veel geld? Misschien niet. Maar tante Dora zei altijd: als je elke dag een dubbeltje bespaart, dan heb je aan het eind van het jaar 36,50 euro (of gulden, lang geleden). Als je dit bovendien je hele leven blijft doen, dan hoeft er misschien een boom minder te worden geveld, om er papier van te maken. In ieder geval een dikke tak.
LEES MEER: Op zo’n hergebruikt kladblok kun je mooi je boodschappen uitrekenen: