VRAAG NUTTIGE CADEAUS

TANTE DORA

Heb je jouw verlanglijstje voor Sint en Kerstman al klaar? In veel gezinnen wordt de aankoop van cadeaus overgelaten aan de creativiteit van de gever. Maar soms komt de vraag: wat wil je hebben? Misschien moet je dan maar eens concreet antwoorden, in plaats van een ontwijkend ‘ach, kijk zelf maar’. Zeker als je moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen, is een nuttig presentje wel zo handig. Hier een aantal suggesties voor een nuttig verlanglijstje:

Dora verlanglijstje 1

  • Een cadeaubon is altijd erg handig, zeker algemeen inwisselbare bonnen als van de VVV. Je kunt er dan zelf iets nuttigs voor kopen, iets wat je op dit moment dringend nodig hebt, zoals kleding, schoeisel, huishoudelijke spullen en andere gebruiksvoorwerpen. Als je een tuin hebt en nodig een nieuwe snoeischaar nodig hebt, vraag dan de bon van een tuincentrum. Je kunt natuurlijk ook meteen om een snoeischaar vragen, maar met een cadeaubon kun je zelf zoeken en vergelijken. Vraag desnoods maar gericht naar een heel specifieke bon, bijvoorbeeld van een bepaalde winkel waar jij al lang iets hebt willen kopen, maar er geen geld voor had.
  • Vraag of de gever jou wil meenemen naar een restaurant, voor een lekker diner of een lekkere lunch. Zeker als je weinig geld hebt, kom je niet zo snel meer in een restaurant. Terwijl het voor mensen met weinig geld juist zo weldadig is als ze er af en toe even uit komen. Laat de gever maar een mooie ‘dinercheque’ knutselen, en die mooi inpakken. Ga wel samen, want dan hebben jullie allebei wat aan het cadeau.
  • In het verlengde van de hierboven beschreven ‘dinercheque’: vraag een theater- of muziekcheque. Laat je uitnodigen voor een filmvoorstelling, een avondje cabaret of een concert. Ook zo kom je er weer eens uit, en koppel je dat meteen aan een gezellige middag of avond. Win win.
  • Misschien heb je alle abonnementen op tijdschriften de deur uit moeten doen, omdat het er financieel niet meer af kan? De meeste kranten en tijdschriften bieden de mogelijkheid om iemand een tijdelijk proefabonnement cadeau te doen. Vraag daar eens om, als je dat belangrijk vindt. Ook zo’n stukje onbereikbare luxe, waarvan je op deze manier toch weer kunt genieten.
  • Ten slotte: er is helemaal niets op tegen om zoiets nuttigs als een pannenset te vragen, als je een pannenset nodig hebt. Mocht de aanstaande gever aarzelen, zeg dan hoe blij je zou zijn als je nieuwe pannen zou hebben. Daar is vast niets gejokt aan, want als je weinig geld hebt, worden dergelijke broodnodige aanschaffen soms lang uitgesteld. Jouw oprechte opluchting over een nieuwe pannenset zal de gever vast goed doen. Zeg dat maar tegen de gever, wees maar eerlijk.

Dora inpakpapier

Enzovoort, enzovoort. Gebruik de geefgrage maand december maar voor de dingen die je echt nodig hebt. En als je totaal graag die hele dure fles eau de toilette wilt hebben, zo graag dat je er ’s nachts niet van kan slapen? Nou, dan vraag je toch die fles eau de toilette, in plaats van een pannenset? Aan jou de keuze. Lekker exclusief ruiken kan soms ook nuttig zijn.

LEES MEER: Volgende week zaterdag is het al weer Sinterklaas. Ga constructief met de Sinterklaas-stress om:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/help-sinterklaas-is-er-weer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...