HANG JE KLEDING IN ZON EN WIND

 

Dora waslijnen

Even een korte tip voor tussendoor. Kleding die lang in de kast hangt, wordt uiteindelijk muf. Met een beetje zon en wind kun je de mufheid er letterlijk uitblazen. Denk er eens aan, op een zonnige, enigszins winderige dag. Haal eens wat colberts of wintertruien uit de kast, en hang ze op een haakje buiten aan de waslijn of aan de pergola.

Zorg dat zon en wind vrij spel hebben, en draai de kledingstukken af en toe eens om, zodat ook de andere kant een zon-  en windbehandeling krijgt. Zorg er wel voor dat de boel niet weg kan waaien, bijvoorbeeld door het kledinghaakje te fixeren met een wasknijper of een lijmklem.

Je kunt de kleding een extra opknapbeurt geven door bijvoorbeeld de colberts met een mattenklopper eens flink uit te kloppen. Er zijn ook sprays op de markt die geurtjes in kleding absorberen. Spuit die op, of liever: in de kleding, voordat je het goed buiten hangt. Laat maar hangen! Hoe langer, hoe frisser. Wind en zon kosten niets, maar voorkomen wel dat je in de herfst denkt: buh!, eerst naar de stomerij, voordat ik dit aantrek. Je bespaart dus uiteindelijk geld.

 

LEES MEER:   Natuurlijk kun je voor sommige kledingstukken gewoon de wasmachine laten draaien. Zorg er wel voor dat ‘ie helemaal vol zit:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/wasmachine-vol/

En als het echt niet meer gaat: recycle je textiel!

kleding buiten hangen

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/recyclen-van-textiel/

Dit vind je misschien ook leuk...