DE NEVEN van Tante Dora waren vroeger samen al actief, zoals in ARNHEM OPEN DAG Voedselbank mei 2014

EEN STUKJE HISTORIE in het KOOKSCHRIFT  van TANTE DORA

NU AL MEER DAN 10 JAAR LANG!

Al in 2014 waren de neven van Tante Dora in de weer voor de voedselbank en vanaf toen plaatsten ze regematig voedselbankrecepten op de site van Dora Besparen.

voedselbankrecepten header

Het extra recept uit het Kookschrift van Tante Dora voor:

PASTA MET GROENTESAUS EN ROOKWORST

Een pastasaus, bereid met enige groenten en de rookworst die vaak in het pakket van de Arnhemse Voedselbank te vinden zijn:

  • groenten: een flinke ui, een halve winterwortel, drie flinke tomaten, een paprika, drie stengels bleekselderij
  • een halve rookworst
  • Italiaanse of Provençaalse kruiden, zout en peper
  • pasta voor vier personen, bijvoorbeeld één pak spaghetti
  • ½ pakje jussaus, wat water

Snijd alle groenten fijn of in kleine blokjes. Maak ook kleine blokjes van de rookworst.  Stoof de groenten gaar en glazig in een scheut olie of margarine. Voeg de gedroogde kruiden toe, samen met wat zout en peper. Laat een minuutje of tien pruttelen tot de tomaten hun sap aan de saus hebben afgestaan, en de groente door en door gaar is. Dan de juspeoder met wat water erbij. Even doorkoken en de saus is mooi gebonden.

Voeg tot slot de worstblokjes toe en warm ze even mee.

Kook de pasta in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing ( met wat  bouillonpoeder en een scheutje olie in het kookwater erbij is echt lekkerder). ( Bewaar dit kookwater als basis voor een soep voor de volgende dag). Voeg uiteindelijk alles bij elkaar.Dora boern pasta 3

In het pakket van de Voedselbank zat ook bij sommigen een bakje mozzarellakaas balletjes. Een aantal daarvan maakt van dit recept een super romig geheel.

Heb je geen mozzarella strooi dan wat geraspte kaas ( en/of met meer smaak: oude goudse of parmezaan als je dat hebt) door de pastaschotel.

EXTRA

Voor mensen die van meer smaak of pit houden kan men een teentje knoflook en/of een theelepel sambal of een half pepertje toevoegen en meebakken met de groentes.

Voor een vegetarisch versie van dit gerecht, gebruik dan zeker de mozzarella en een andere geraspte kaas. Als laatste strooi je op je bord nog wat geroosterde zonnepitten over het gerecht.  (Gebruik dan uiteraard geen rookworst ).zonnepitten

Dit vind je misschien ook leuk...