TORTELLINI MAALTIJD SOEP     (vegetarisch)

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

Neem nu deze simpele soep met tortellini: echt een volwaardige vegetarische maaltijdsoep.


totterlini

  • 100 gram oude of belegen (boeren-)kaas (geraspt + korst zonder plastic)
  • 4 teentjes knoflook ( in plakjes)
  • Wat lavas ( als je dat in je tuin hebt)
  • Peterselie ( blad van stelen scheiden)
  • 1,5 liter bouillon ( zelfgemaakt) of gemaakt met bouillonpoeder of blokjes
  • Olijfolie of een andere lekkere olie
  • Zakje tortellini ( minimaal 250 gram) met kaasvulling
  • 200 gram snijbiet, rucola, zevenblad of spinazie
  • Peper en zout

    snijbiet is heerlijk

    snijbiet is heerlijk

Zet bouillon op met knoflook, lavas,peterseliestelen en kaaskorst. Half uurtje zachtjes trekken.

Zeven en tortellini erbij, koken totdat tortellini gaar is. Fijngesneden groente erbij en nog een minuut of zo door-garen. Wat olie door de soep (houd je van scherper , dan kan je ook hete olie nemen) .  In het bord of de kom er royaal geraspte kaas erover.

tortellinisoep met kaas en snijbiet

tortellinisoep met kaas en snijbiet

Met wat brood en een gemengde salade heb je zo een heerlijk vol gevoel.

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...