BEWAAR EEN VOORRAADJE KOUD WATER IN DE KOELKAST

Gaat het deze week weer dertig graden worden, zeiden ze dat? Dan is het fijn als je wat koels kunt drinken, het liefste gewoon water, zonder kleur- en smaakstoffen en zonder suiker. Zorg daarom dat je altijd een voorraadje water in je koelkast hebt staan.

Dora koud water

Bezitters van een zogenaamde Amerikaanse koelkast hoeven dit artikel niet te lezen. Zo’n koelkast heeft een verbinding met de waterleiding, en koelt steeds een voorraadje water op Siberische temperaturen. Je hoeft alleen maar te tappen. Ook in veel bedrijven en instellingen heeft de automaat voor koffie en thee een aparte knop voor ijskoud water. Of heeft het personeel de beschikking over zo’n waterautomaat met een grote plastic fles op z’n kop, waarin belletjes opstijgen, als je een bekertje gekoeld (bron)water tapt.

Werkplek

Koud water wordt steeds meer een onderdeel van de werkplek, dus waarom zou je ook niet thuis van koud water genieten? Er zijn een aantal manieren waarop je in jouw koelkast een voorraadje water kunt opslaan:

  • In een kan. Er zijn tegenwoordig speciale waterkannen op de markt, maar een gewone kan voor sangria doet het ook. Je moet er natuurlijk wel plaats voor hebben, vooral de hoogte van de waterkan kan een probleem zijn, in een kleine maat koelkast. Je kunt het gewone kraanwater nog lekkerder maken door er allerlei smaakjes aan toe te voegen, in de vorm van een takje munt, een sliert citroenschil, of schijfjes komkommer, bijvoorbeeld.
  • In flessen. Je kunt een grote anderhalf of tweeliter plastic frisdrankfles schoonmaken en voortaan als waterfles gebruiken. Anders dan een kan kun je een fles mooi plat leggen, zodat hij weinig plaats inneemt. Je moet dan natuurlijk wel de dop bewaren! Nog handiger is het, om het water in een aantal kleinere plastic flessen te bewaren, bijvoorbeeld flessen van een halve liter. Als je zo’n flesje geheel of gedeeltelijk hebt leeggeschonken, vul je het weer met water uit de kraan. Dat is dan lauw. Als je nog een aantal flesjes hebt liggen, kun je een volgende keer altijd onverdund koud water schenken, terwijl het opnieuw gevulde flesje de kans krijgt om weer af te koelen. Je moet natuurlijk nooit direct uit de flessen drinken, dat is onhygiënisch.

Dora ijspegels

Koud water is een prima dorstlesser, zonder calorieën. En een plastic of glazen fles of kan heeft iedereen nog wel in huis. Proost!

LEES MEER:   Hier het recept van smaakjeswater, ook heerlijk uit de koelkast:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/dora-recept-van-de-dag/les-je-dorst-met-smaakjeswater/

Dit vind je misschien ook leuk...