DAN MAAR GEEN VAKANTIE IN DE TROPEN

Veel mensen kennen Hans, de voormalige multimiljonair, die figureert in de langlopende televisiereclame van een groot telecombedrijf. Hans wordt gespeeld door een acteur, maar zijn optimisme en enthousiasme zijn levensecht. Door de crisis is hij zijn fortuin kwijtgeraakt. Daardoor heeft hij zijn riante villa moeten verruilen voor een krap flatje. In plaats van luxe vakanties in de tropen, moeten Hans en zijn gezin zich nu behelpen met een subtropisch zwemparadijs.

Dora balkontuin 2

Maar Hans laat zich er niet onder krijgen. Integendeel: hij ziet zijn nieuwe (arme) realiteit als een grandioze uitdaging. Dan maar geen lidmaatschap van een exclusieve golfclub, als je ook een balletje kunt slaan op de midgetgolfbaan. En met wat karton en een mobieltje kun je een complete 3D-ervaring in elkaar knutselen. ‘Dat is toch genieten!’ zegt Hans telkens weer.

Optimisme

We willen hier geen reclame maken voor het telecombedrijf, maar wel voor het optimisme dat ex-multimiljonair Hans uitstraalt. Natuurlijk is het behelpen, als je geen miljoenen meer op de bank hebt staan. Met enige simpele aanpassingen kun je je echter een multimiljonair VOELEN. Met wat fantasie, toegegeven. Maar het gaat erom dat je een overwinning behaalt op de treurnis, die een financiële terugval natuurlijk ook is.

huishouden geldGeldgebrek is lastig en knaagt aan je zelfvertrouwen. Maar wie voor de kleine overwinningen gaat, behaalt ook een groot resultaat. Zeker als iedereen vindt dat jij treurig en beschaamd zou moeten zijn. ‘Je bent zo rijk als je je voelt’, zei tante Dora altijd. Dan hoeft het niet altijd een tropisch eiland te worden. Dan kan geluk ook een tropisch zwemparadijs in Nederland zijn. Of een teiltje water in de achtertuin.

LEES MEER:   Zelfs als je niet zelf ‘op’ vakantie gaat, kun je nog genieten van andermans vakantie:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/een-dagje-uit/geniet-van-andermans-vakantie/

Dit vind je misschien ook leuk...