KIJK JUIST NU UIT NAAR GRATIS MOOIE BAKJES EN DOOSJES

Hoeveel inpakpapier is er gisteren bij jullie overgebleven? Met al die sinten en pieten erop kun je het papier natuurlijk niet voor de kerstcadeautjes gebruiken. Recyclen dan maar. Maar juist in de cadeaumaand december komen veel artikelen in extra luxe verpakkingen. Bijzondere doosjes en bakjes, die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken. Je moet er even oog voor hebben (of krijgen), maar dan zie je soms ongekende mogelijkheden voor allerlei verpakkingen. We geven je een aantal voorbeelden:

  • Zeker in de tweede helft van december worden veel luxe voedingsmiddelen aangeboden. Die verfijnde etenswaar zit dikwijls in bijzondere bakjes en potjes. Bakjes en potjes die je kunt afwassen, en prima kunt hergebruiken in je keuken, om er kruiden in te bewaren, of om er hapjes in te serveren. Denk daarbij aan bakjes voor paté en buitenlandse kaasjes, en aan potjes voor bijzondere jamsoorten en mosterd. Houd je ogen open, en koop twee dingen in één klap: lekker eten én een mooi potje voor je keuken.
  • Veel parfums en cosmetica-artikelen komen in stevige luxe dozen en doosjes. Gooi die luxe niet bij het oud papier, maar gebruik de doosjes bijvoorbeeld om sieraden in op te bergen, of je reservebatterijen. Rommel opruimen is tegenwoordig mode, zoals je weet. Maar zo’n nachtblauw met goud versierde doos van Boldoot eau de cologne, waar tante Dora veertig jaar lang haar Douwe Egberts-punten in verzamelde, is geen rommel. Het is luxe, voor niks bovendien.
  • In december zitten overal gekleurde strikken en linten op. Hergebruik die op andere cadeautjes (ook in maart of juli). Of gebruik ze in door jou zelf geschikte bloemstukjes, als extra accent.

Zoals gezegd: het is een kwestie van oefenen, om de mooiigheid van verpakkingsmateriaal te zien. Als er één periode van het jaar is waarin je dat zien kunt oefenen, dan is het nu wel. Gratis mooie doosjes en bakjes zijn geen grote besparingen, maar het zijn wel leuke en zinvolle besparingen. Besparingen met leuke herinneringen aan avonden vol gezelligheid bovendien.

LEES MEER:   Laat die mooie restjes karton ook niet liggen:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/restjes-karton-maken-het-leven-aangenamer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. johmar schreef:

    Op de afdelingen waar ik voor mijn werk schoonmaak kregen de werknemers allemaal een jute zakje met pepernootjes en een kleine chocolade letter en ja hoor die jute zakjes werden gewoon weggegooid. Ik kwam er een stuk of 20 tegen. Die gingen mooi mee naar huis. Perfect om te gebruiken om kleine presentjes in stoppen. Er stond verder niets op de zakjes dus gewoon te gebruiken bij allerlei gelegenheden.