HITTEGOLF? DEZE VIJF DINGEN NIET DOEN (EN GELD BESPAREN)

Nou, daar komt de eerste hittegolf van dit jaar! Deze week gaat het echt gebeuren. Om onze lezers spaarzaam op deze gebeurtenis voor te bereiden, presenteren we vandaag vijf dingen die je aankomende week vooral NIET moet doen. Positiever kunnen we het niet maken. Hier komen de vijf punten:

dora-hittegolf

  • Zet NIET alle deuren en ramen open!   Buiten is het warm, daar wil je liever niets mee te maken hebben. Als je deuren en ramen openzet, stroomt juist alle hitte naar binnen. Houd alles stijf dicht, en zet de ramen pas open als je naar bed gaat en de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur. Deze natuurlijke manier van koelen is zo oud als de mensheid, en kost bovendien geen cent. Dat kun je van een airconditioner niet zeggen.
  • Ga NIET buiten zitten! Buiten is het heet en je verbrandt door de zon. Blijf binnen. Ga pas naar buiten in de avond, als het koeler is. Dat kan best, want het blijft nog lang licht. Zo doen ze het ook in Spanje en Italië. Je voelt je er prettiger bij, en je hoeft je niet elk uur in te smeren met sunblock. Dat scheelt weer onnodige uitgaven.

Dora economie file

  • Rij NIET naar het strand!  Dat doen honderdduizenden mensen namelijk al. Die staan een eeuwigheid in de file, en dan is het strand ook nog overvol. Dat weet je toch? Het is vandaag of morgen vast weer in het televisiejournaal. Blijf thuis en vul een opblaasbadje voor de kinderen (en jouw voeten). Zet het badje wel in de schaduw. Door thuis te blijven bespaar je niet alleen veel benzine, maar ook veel ergernis. Van ergernis krijg je het alleen maar heter.
  • Maak GEEN ovenschotels!   Ben je net zo lekker bezig om je huis zo koel mogelijk te houden, ga je de oven aanzetten! Maak salades en kook alleen het hoogstnodige. Dat scheelt je ook gas en elektriciteit.
  • Ga NIET klagen!  In de eerste plaats helpt het niet, en in de tweede plaats bederf je de heerlijke ervaring, dat je nu het weer meemaakt, waar je de hele koude en donkere winter naar hebt uitgekeken. Hoera! Het is zover. En het is ook nog gratis, al die wollige tropische warmte. Je hoeft er niet eens voor in een vliegtuig te stappen. Tel uit je winst!

Dora hitte

Een hittegolf? Geniet er maar van. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Goed drinken en goed smeren. Maar dat zegt de weerman en de weervrouw al elke dag.

LEES MEER:   Maak vandaag bijvoorbeeld deze lekkere maaltijdsalade. Dan hoef je niet te koken:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/dora-recept-van-de-dag/linzensalade-met-een-halve-tuin-vegetarisch/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Ilse schreef:

    Ik zet de achterdeur wel open in de vroege ochtend. Vanmorgen was het om 6.30 20 graden en binnen 25 graden. Dan is het lekker luchten.
    In onze achtertuin kun je juist heerlijk zitten. In de ochtend achterin de tuin en in de middag bij het huis. In de schaduw dat is..