NEEM MEE: HET IS AL VAN JOU

Het wordt weer echt mooi zomer weer, en daarmee de kans dat je ergens op een terrasje wat gaat eten of drinken. Bijvoorbeeld een glas verse muntthee met honing. Wat doe je met dat kuipje honing, als je dat niet in je thee wil doen? Gewoon: meenemen. Vandaag herhalen we het nogmaals: als je iets niet eet of drinkt, maar je hebt er wel voor betaald, dan mag je het gewoon meenemen. Hier een lijstje van producten die je beslist niet op je schoteltje moet laten liggen:

  • Koekjes, suiker en room.   Bij vrijwel elk bakje koffie in een café of restaurant krijg je tegenwoordig drie dingen: suiker, koffieroom en een koekje. Vroeger zat de koffiemelk nog wel eens in een kannetje, en kwamen de koekjes los uit een trommel van Verkade. Tegenwoordig zit alles hygiënisch in een folietje verpakt, en kan in die plastic verpakking goed worden bewaard. Als je aan de lijn doet, neem dan toch dat koekje mee in je tas of jaszak, en doe het thuis in een trommel. Neem de suiker mee en strooi die in de huiseigen suikerpot. Een kuipje room is ook nooit weg, bijvoorbeeld in een saus. Je hebt ervoor betaald, dus neem het mee.
  • Honing.   Verse muntthee is tegenwoordig DE hit in de horeca. Een groot glas met heet water, waar een tak verse munt in hangt. Even laten trekken, en je hebt verse muntthee. Vaak wordt bij deze drank een plastic kuipje honing geserveerd, om de thee op gezonde wijze te zoeten. Als je de honing niet in je thee wil, neem het dan mee naar huis. Voor op een vers kaiserbroodje met roomboter?
  • Zout, mosterd en ketchup.   Hetzelfde geldt voor hapjes en snacks waar mosterd of ketchup bij moet, zoals een kroket of een tosti. Die krijg je er meestal in kleine zakjes bij, evenals zout, als je een ei eet. Je hebt ervoor betaald, dus waarom zou je het weer teruggeven aan het restaurant, ook al eet je jouw kroket liever zonder mosterd? Neem mee!
  • Pepermuntjes.  In sommige restaurants staat bij de uitgang een schaal met pepermuntjes, om de ergste knoflooklucht wat te verbergen, zullen we maar zeggen. We willen niet suggereren dat je de pepermuntjes met knuisten tegelijk in je broekzak moet stoppen, maar misschien heb je wel twee of drie pepermuntjes nodig om de knoflooklucht weg te krijgen, in plaats van één?

Let wel: al deze dingen heb je zelf al betaald. Je hebt geen keus, je krijgt ze er altijd bij. Neem mee wat je betaald hebt. Of wat een ander betaald heeft. Misschien eet de ander ook geen koekje. Vraag ernaar, en je hebt er twee. Voor bij de koffie thuis, of als versiering van een toetje.

LEES MEER:   Zo’n meegenomen koekje past bijvoorbeeld prima bovenop een portie koffiecrème:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/koffiecreme-met-kokos/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Haantje79 schreef:

    En als je kuipjes honing/ jam meeneemt, vergeet ze dan niet uit je tas te halen. Ik had gister een plakkerige verrassing in mijn tas….