DECEMBER BESPAARMAAND

De eerste zorgpolissen ploffen inmiddels op de deurmatten van Nederland. Tijd om weer te vergelijken, en eventueel van zorgverzekeraar te wisselen. Soms loont het, al lijken de verzekeraars elkaar goed in de gaten te houden. Als de ene verzekeraar de premie verhoogt, dan volgen de andere meestal ook met verhogingen. Waarschijnlijk ontmoeten de directeuren van dergelijke maatschappijen elkaar regelmatig op de golfbaan en maken met elkaar afspraken, buiten het bereik van nieuwsgierige oren, en zonder dat secretaressen compromitterende notulen maken. Jongens onder elkaar.

'Zeg Jochem, wat vind jij een redelijke premie. Een premie die de klant nog net bereid is te betalen, en waar wij ook nog wat aan verdienen?'

‘Zeg Jochem, wat vind jij een redelijke premie? Een premie die de klant nog net bereid is te betalen, en waar wij ook nog wat aan verdienen? Een tientje erbij, elke maand? Vijftien euro?’

Maar het loont zeker om de zorgpremies te vergelijken, al dan niet geholpen door speciale sites. Onlangs stond het bericht in de krant, dat dit jaar meer consumenten dan ooit van energiemaatschappij zijn gewisseld. In sommige gevallen scheelt dat honderden euro’s per jaar. Tel uit je winst. Misschien is het goed om er aankomende maand ook eens naar te kijken, op een stille zondagochtend? Kijk dan eveneens naar al die andere abonnementen en verzekeringen die je nog hebt. Is daar iets aan te veranderen?

Abonnement

Als je nog op tijdschriften geabonneerd bent, is het zinvol om eens na te gaan of je het abonnement nog wilt. Lees je het tijdschrift nog steeds van kaft tot kaft, dan is er iets voor te zeggen om het abonnement aan te houden. Als het blad vrijwel ongelezen in de oudpapierbak belandt, is het misschien de komende weken de tijd om te besluiten om het abonnement niet te verlengen. Begin volgend jaar komt immers weer het verzoek om het geld over te maken. Misschien moet je daarmee stoppen?

Loop de komende weken je verzekeringen en abonnementen eens kritisch door, en hak financiële knopen door. Natuurlijk niet als je tevreden bent. Of als je de extra service en dienstverlening graag wilt betalen. Want een flodderige dienstverlening bij een verder voordelige verzekering is dikwijls erger dan een beetje meer premie. Denk er eens over na. Het kan de moeite lonen.

Dora economie rekenen

LEES MEER:   Soms dienen de gelegenheden om te besparen zich min of meer spontaan aan. Grijp die kansen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/pak-de-besparingen-waar-je-ze-pakken-kunt/

 

Dit vind je misschien ook leuk...