PAK DE BESPARINGEN WAAR JE ZE PAKKEN KUNT!

Let op: soms dienen zich zomaar spontaan mogelijkheden aan om te besparen. Het komt erop aan dat je die mogelijkheden ook ziet, om er gebruik van te maken. Een bekende van één van de neven is verpleegkundige. Ze moet vier nachten in de week op een oudere dame passen. ’s Morgens kan ze er ontbijten, voordat ze naar huis gaat. En ze mag er douchen. Dus doucht ze zich vier keer per week bij de oudere dame.

Dora douche

Douchen is duur. De meeste mensen verbruiken tijdens het douchen water, gas en elektriciteit. Wie een paar tienerdochters heeft, die zich het liefst drie keer per dag drie kwartier douchen, zal dat zeker aan zijn water- en energierekening merken. De verpleegkundige die zich regelmatig elders doucht, meldde deze week opgetogen dat ze inmiddels geld van de energiemaatschappij heeft teruggekregen, omdat ze in de voorliggende periode minder energie verbruikte. Yeah!

Bespaargelegenheid

Niet iedereen kan buitenshuis douchen. Maar soms dient zich een bespaargelegenheid spontaan aan. Bijvoorbeeld als je ergens regelmatig kunt mee-eten, als je een paar keer per week kunt meerijden met iemand die dezelfde kant opgaat, of als een bevriende winkelier bereid is om jou af en toe goede maar afgeschreven etenswaar toe te stoppen, die anders toch maar in de afvalcontainer zou belanden. Zie die kansen! Pak die kansen! Vraag! Doe!

Geld besparen, zeker als je geld MOET besparen, is een kwestie van alert zijn. Veel mensen die eraan gewend zijn dat ze meer dan genoeg geld hebben, missen die scherpte. Die geven gewoon geld uit, ook op momenten dat het eigenlijk niet nodig is. Je wilt iets hebben, dus betaal je ervoor. Dat hoeft dus niet. Maar dan moet je het zien. En dat moet je een beetje trainen. De besparingen kunnen uiteindelijk behoorlijk oplopen. Zelfs zoveel, dat je geld terugkrijgt van de energiemaatschappij.

lime spaarvarken

LEES MEER:   Doe ook eens de grote geld weglekquiz en bespaar nog meer:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/de-grote-geld-weglek-quiz/

 

Dit vind je misschien ook leuk...