GEWOON EEN HETE KRUIK EROP

Ach, we hebben allemaal wel eens een au’tje en een pijntje. Je hebt een beetje gek gedaan op een dansfeestje, of te lang de heg gesnoeid, en oeps!: zit er een jengelende pijn in je rug of in je schouder. In de drogisterij kun je daar heel veel middeltjes tegen kopen. Pijnstillers natuurlijk, maar ook zalfjes die de pijn bestrijden, of die warmte veroorzaken die weldadig is voor de knarsende gewrichten. Er zijn ook infraroodlampen, die hetzelfde effect hebben.

Dora kruik

Het kan veel goedkoper: met een warme kruik op de zere plek. Tante Dora zelf zweert bij een warme kruik. Of liever nog: een hete kruik. Zo’n rubberen warmwaterzak, gevuld met kokend water op knie, schouder of onderrug doet wonderen. Het voordeel van zo’n platte zak is, dat je ‘m gemakkelijk over de zere plek heen kunt leggen. Vaak voel je al na tien minuten verlichting. Zelfs hardnekkige pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, als je de behandeling enige malen herhaalt, desnoods een aantal dagen achter elkaar. Voel zelf maar, hoe heet je het kunt verdragen. Meestal geldt: hoe warmer hoe beter. Als het te heet aanvoelt, doe er dan een handdoek omheen.

Geen smeerboel

Een rubberen kruik met heet water is vele malen goedkoper dan de meeste smeerseltjes. Bovendien stink je niet, en komt er geen smeerboel aan je kleren. ‘Doe er maar een warme kruik op’, zei tante Dora vaak. Gelijk heeft ze. En als een hete kruik niet helpt, dan kun je altijd nog naar de drogist, of naar de huisarts. Er is echter een grote kans dat de pijn snel verdwijnt, als je de zere plek lekker warm maakt. Snel, gemakkelijk, comfortabel en goedkoop. Een oud huismiddeltje voor onze snelle en efficiënte tijd.

Dora melk en honing

LEES MEER:   Huismiddeltjes doen soms wonderen, zoals melk met honing tegen de keelpijn:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/melk-met-honing-tegen-de-keelpijn/

 

Dit vind je misschien ook leuk...