MAAK EEN LIJST MET POSITIEVE DINGEN (EN KRIJG ER WEER ZIN IN)

In elke verkiezingstijd wordt er flink met politieke modder gegooid, ook in ons eigen land. Je zou bijna denken dat ons leven geen zin meer heeft, zo slecht gaat het. Of een vakje rood maken bij een verkiezing daar veel aan verandert, is maar de vraag. Wij van tante Dora willen je niet met allerlei negatieve gedachten de donkere dagen insturen. Want tante Dora gaat over doorgaan, niet over opgeven. Opgeven is nergens goed voor.

We hoorden laatst van iemand, die het even niet meer zag zitten. Vrienden hadden toezeggingen gedaan, die ze niet nakwamen. Er waren financiële zorgen. Op het werk ontstonden wrijvingen. Niks ernstigs, maar de man had het even helemaal gehad.

Broeden

Op een dag had hij genoeg van het zorgen maken en broeden. Aan sommige dingen kun je nu eenmaal niets veranderen. Daar moet je je niet door laten neerdrukken. Nergens voor nodig. Dus bedacht hij een plan. Hij moest met de trein naar een andere stad en dacht: als ik vanavond terug ben, dan pak ik een stuk papier en schrijf alle dingen op die de laatste tijd WEL goed zijn gegaan. Dan kijk ik vervolgens elke dag naar dat papier, en bedenk keer op keer hoeveel geluk ik eigenlijk heb. En als ik in de komende dagen nog iets bedenk dat me blij maakt, dan schrijf ik het er ook bij. Ik ga me volproppen met positieve gedachten.

Eenmaal in de trein begon de man te denken: wat ga ik straks op dat stuk papier schrijven? Welke positieve dingen horen op de lijst? Hij moest laatst voor controle bij de tandarts komen, en die had hem een schouderklopje gegeven. Het zag er prima uit. Een vriendin had hem uitgenodigd voor een heel gezellig feest. Hij had veel vrienden. Op zijn recente verjaardag zat zijn huis vol met gasten die hem aardig genoeg vonden om hem uitbundig te komen feliciteren. Hij had mooie schoenen gekocht, in de uitverkoop. Er was eigenlijk niets mis met zijn gezondheid. Kleine en grote pluspunten, een hele rij.

Om een lang verhaal kort te maken: eenmaal weer thuis, hoefde hij niets meer op te schrijven. Hij kon het zo wel bedenken en onthouden. Er waren veel dingen die goed gingen, en die hem de kracht gaven om oplossingen te vinden voor de zaken die even minder leuk waren. Waar gebeurd! Wil jij hulp bij positief denken? Ga naar YouTube en typ in de zoekmachine ‘positief denken’ in. Dan krijg je zeker meer dan 15.000 Nederlandstalige items, die over positief denken gaan. Als je een beetje Engels kunt, typ dan ‘positive thinking’ in. Met bijna 2,5 miljoen hits kun je voorlopig een tijdje vooruit.

Hoofdprijs

Laat je er niet onder krijgen. Je hoeft je niet te verbeelden dat je de hoofdprijs in de loterij hebt gewonnen, om blij te worden. Want je HEBT al de hoofdprijs. Je moet je er slechts af en toe zelf aan herinneren. Dat is niet moeilijk. Succes!

LEES MEER: In maart heb je zelfs een internationale ‘Dag van het Geluk’:

INTERNATIONALE DAG VAN HET GELUK

Dit vind je misschien ook leuk...