DENK EENS WAT VAKER AAN DE WEGGEEFHOEK OF DE WEGGEEFWINKEL

Het is mode om te ‘ontspullen’: de spullen die jou niet meer boeien, wegdoen. Hoe minder troep in huis, hoe minder troep in je hoofd en in je leven, is de gedachte. Er zit wat in. Maar gooi je overbodige spul nooit weg! Je kunt het misschien verkopen. Maar als je er echt hup! vanaf wil, dus: in een keer helemaal uit je leven en nooit meer terug, dan lijkt het een aantrekkelijk idee om alles met een wijde boog in de grijze container voor het restafval te gooien. Niet doen dus.

Dora goedkope adressen

Gewoon een korte tip: breng je overbodige spullen naar de weggeefhoek of de weggeefwinkel in de buurt. Daar komen mensen snuffelen, die jou ‘troep’ misschien nog heel leuk vinden, of die het nog heel goed kunnen gebruiken. Zodat ze het niet hoeven te kopen, en geld overhouden aan belangrijker dingen.

Plezier

Doe jezelf en anderen een plezier, en zoek op internet of er bij jou in de stad een weggeefhoek of weggeefwinkel is. En breng daar je weggooi-kandidaten naartoe. Heel simpel, en je helpt er mogelijk een ander mee. Het is ook goed voor het milieu, want wat je hergebruikt, hoeft niet te worden verbrand. Win win.

weggeefwinkel

LEES MEER:   Soms moet je geduld hebben, om zinvolle (gratis) dingen naar je toe te trekken:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/trek-de-dingen-geduldig-naar-je-toe-gratis-of-bijna-gratis/

 

Dit vind je misschien ook leuk...