RUIL KRANTEN EN TIJDSCHRIFTEN

Leest je buurvrouw een krant, en jij niet? Omdat je geen geld hebt voor een abonnement? Maar krijg je van jouw dochter wel elke week een leuk tijdschrift, nadat ze het zelf gelezen heeft, als ze bij je komt koffiedrinken? Een tijdschrift dat jouw buurvrouw misschien wel wil lezen? Bingo! Een match! In dat geval hebben jij en jouw buurvrouw iets te ruilen. Jij haar krant, als ze die uit heeft. En zij jouw tijdschrift.

Dora kranten delen klein

Die heg tussen jouw en haar tuin staat er niet voor niets: daaroverheen moet gepraat worden! Daar zijn heggen voor! Praat over het ruilen van kranten en lectuur. Zelfs als je zelf niets aan te bieden hebt, kan jouw buurvrouw toch genegen zijn om jou haar krantje te geven. Zomaar, omdat ze je een aardige buurvrouw vindt. En omdat je haar af en toe een zelfgebakken appeltaart geeft, als dank. Ruilen is eigenlijk heel gemakkelijk en vanzelfsprekend. Een beetje goede wil is genoeg.

Lef

Met een beetje lef kun je zelfs een heel buurtuitwisselingssysteem bedenken, waarbij meer mensen elkaar hun uitgelezen kranten en lectuur toeschuiven. Een soort geïmproviseerde leesmap op buurtniveau, zullen we maar zeggen. Dan heb je veel te lezen voor weinig geld. Nogmaals: als jij de zwakste schakel bent, omdat je heel weinig of niets kunt bijdragen, bak dan af en toe eens een taartje. Een taartje kan een aanleiding zijn om eens bij elkaar koffie te drinken. En nog meer ruilvoordeeltjes te bespreken. Ruilen is het nieuwe hebben.

??????????

LEES MEER:   Je kunt ook boeken met elkaar ruilen. Daar zijn ze wereldwijd al druk mee bezig:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/gratis-boeken-lezen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...