HEB GEDULD, KOOP NIET METEEN, EN BESPAAR

‘Geduld is een schone zaak’, zei tante Dora vroeger. Geduld hebben kan je bovendien behoorlijk wat geld besparen, als het erop aan komt. Hier zes voorbeelden van besparen door geduldig zijn:

De allernieuwste turbofoon?

De allernieuwste turbotelefoon?

  • Als seizoenspecialiteiten groenten en fruit voor het allereerst op de markt komen, dan zijn ze meestal duur. De eerste asperges, de eerste aardbeien en de eerste kersen zijn primeurs. Mensen die heftig smachten naar asperges, zijn gaarne bereid daar veel geld voor te betalen. Als jij asperges of kersen ook lekker vindt, maar weinig geld hebt, tel dan tot tien, en wacht een weekje of wat. Dan zijn ze soms nog maar een fractie van de oorspronkelijke prijs.
  • Kledingzaken zijn verwikkeld in een moordende concurrentie. De uitverkopen vliegen je het hele jaar om de oren, met soms belachelijk lage prijzen. Wacht geduldig op de sale van jouw favoriete winkel, en sla dan pas je slag. De mode verandert tegenwoordig niet zo snel, dat je met een in de herfst gekochte voorjaarsbroek voor gek loopt. Wacht op de sale!
  • De superdure, allernieuwste turbotelefoon van vandaag, waarvoor mensen al ’s nachts voor de winkel in de rij staan, is het normale gebruiksvoorwerp van een half jaar later, en dus de helft goedkoper. Wees dan maar een half jaartje minder hip met je telefoon van vorig seizoen. Ook jij komt aan de beurt, maar dan voordeliger.
  • Als je op een veilingsite een mooi of bruikbaar ding ziet staan dat je graag wilt hebben, breng dan niet meteen een bod uit. Bij veilingen geldt: hoe minder mensen bieden, hoe lager de prijs blijft. Wacht, tot het bieden ophoudt. Is het uiteindelijke bedrag voor jou aanvaardbaar? Breng dan een iets hoger bod uit. Grote kans dat je dan beet hebt.
  • Heeft de supermarkt een weekaanbieding van een heel lekkere, maar niet echt goedkope kaas? Koop dan niet meteen. De kans is groot, dat de winkelier aan het einde van de week nog heel veel van die lekkere maar niet goedkope kaas over heeft. En dan is de kans groot, dat hij het tegen het einde van de week afprijst, om ruimte te maken voor de kaasaanbieding van de volgende week. Sla dan toe, en bespaar tot de helft.
  • Op vakantie gaan of een weekje erop uit? Buiten het vakantieseizoen is dat veel goedkoper. Gewoon even wachten, en zelfs jij met je smalle beurs kunt het je veroorloven.

zomersale 2

Kortom: niet meteen kopen, ook al vind je iets nog zo mooi/lekker/begeerlijk/noodzakelijk of onontbeerlijk. Over een weekje of maandje is de boel al veel goedkoper. Wacht op de uitverkoop, of de afprijzing. Heb geduld en bespaar.

 

LEES MEER:   Let op afgeprijsde delicatessen:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/let-op-afgeprijsde-delicatessen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...