HOERA! DE BUS RIJDT VOOR MIJN NEUS WEG!

Wie wil er nou niet gratis fitter worden, én daarbovenop nog extra geld besparen ook? Als je dat wat lijkt, dan hebben we vandaag een tip voor je. De besparing is niet groot, maar alle kleine beetjes helpen. Je bespaart in ieder geval op de sportschool, zullen we maar zeggen.

Als je de auto de deur uit doet, alle onnodige abonnementen en lidmaatschappen schrapt, of gewoon een keer niet op vakantie gaat, dan ben je in één keer flink aan het besparen. Je hebt ook piepkleine besparinkjes van soms een paar duppies die, als je ze maar vaak genoeg herhaalt, toch nog best grote besparingen worden.

Conditie

Een goed voorbeeld van een zinvolle piepkleine besparing, die ook nog zorgt voor een goede conditie: een wandeling naar de volgende bushalte, als je de bus net gemist hebt. Sinds de invoering van de OV-chipkaart betaal je in het openbaar vervoer per afgelegde afstand tussen de bushaltes. Hoe korter je met de bus, tram of trein reist, hoe minder je hoeft te betalen.

Er zijn drie redenen waarom het wel slim is om de bus te pakken, als je bij de halte aankomt. In de eerste plaats als je niet goed ter been bent, logisch. Als de bus er net aan komt, dan ga je die niet overslaan. En als je op de trein wacht, heeft onze tip ook geen zin. Daarvoor liggen treinhaltes te ver van elkaar vandaan.

Neus

Maar als de bus net voor je neus wegrijdt, zeker als het een stadsbus is, dan is de volgende halte hooguit een halve of driekwart kilometer verder. Waarom ga je daar niet op de volgende bus wachten? Zo’n afstand kun je in tien minuten wandelen. Over dat stuk hoef je vervolgens geen vervoerskosten te betalen. Waarom zou je dan bij de halte blijven staan, als je wandelend geld kunt verdienen? Kijk wanneer de volgende bus komt, en als dat minder snel is dan jij naar de volgende stop kunt lopen: ga lopen.

Veel verdien je er niet mee: tien cent is al heel wat. Maar als je het regelmatig zo doet, dan bespaar je euro’s per jaar. De lichaamsbeweging krijg je er gratis bij. Zo verbrand je op jaarbasis flink wat calorietjes, zonder er veel moeite voor te hoeven doen. En je hoeft je niet langer te ergeren aan het feit dat de bus net weg is. Dan zie je een gemiste bus als een sportieve uitdaging met een financieel bonusje. Positief denken!

LEES MEER: Wandelen is gezond en niet moeilijk:

WANDELEN: HET HOEFT NIET METEEN DE VIERDAAGSE TE ZIJN

Dit vind je misschien ook leuk...