KAAS ETEN MET MUIZENBEETJES TEGELIJK

Misschien ken je ze ook wel: mensen die intens bezig zijn met micro-besparingen, die in de loop van bijvoorbeeld een jaar ongelofelijk veel zouden moeten opleveren. We hebben een concreet voorbeeld voor je: iemand die consequent een blokje kaas neemt van het proefschoteltje bij de kaasafdeling van de supermarkt. Niet alle supermarkten bieden die (meer) aan. Maar een aantal winkels wil jou nog steeds graag van de aanbieding van de week laten proeven.

De bespaarder uit ons voorbeeld heeft een vergelijkbaar blokje kaas thuis op de weegschaal gelegd, en constateerde dat het gemiddelde gewicht ongeveer tien gram is. Gemiddeld slaagt hij erin om twee maal in de week zo’n blokje kaas van tien gram te proberen, samen dus twintig gram in de week. Maar twintig gram in de week maal vijftig weken is ongeveer een kilo kaas per jaar. Gratis. Een kilo kaas helemaal gratis!

Rekensom

Misschien vind je dit geen echt imposante rekensom. Wat is immers twintig gram in de week? Daar wordt je buikje niet rond van. Maar aan de andere kant: stel je een stuk kaas van een kilo voor, dat is best veel. Misschien toch een leuke gedachtesprong, zo middenin de week?

LEES MEER:   Je hebt micro- en je hebt macrobesparingen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/micro-en-macrobesparingen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...