KIJK MET WAT MEER AANDACHT NAAR DE AANBIEDINGEN VAN PASEN

Nog een maand: dan is het Pasen. Eigenlijk is Pasen een christelijk religieus feest, maar dat wordt door meneer Paashaas en zijn schattige kuikentjes inmiddels aardig op de achtergrond gedrongen. Want Pasen is, net als kerstmis, een feest geworden waarop sfeervol tafelen vooral de toon aangeeft. Niet alleen liggen de chocolade paaseieren al weken in de winkel, er is ook al volop paasbrood te krijgen, en andere producten voor een goedgevulde paastafel.

dora-paaskonijntjes

Hoewel tante Dora niet zo van de vreetfeesten is, loont het toch de moeite om eens op de paasaanbiedingen te letten. Veel luxeproducten zijn nu voor heel weinig geld te krijgen, niet alleen chocolade eieren en advocaat, maar ook ingemaakte vruchten, bijzondere likeurtjes en vlees dat je het hele jaar verder in de supermarkt moet missen. Bovendien worden dergelijke producten, zoals bijzondere kaas en paté, in deze tijd in leuke bakjes verkocht, die je kunt afwassen en hergebruiken.

Fluffy

Natuurlijk moet je je niet laten verleiden tot het leegkopen van de speciale paasafdeling in het tuincentrum en het goedkoop warenhuis. Of koop in één keer meer dan genoeg plastic bloesemtakken en fluffy kuikentjes voor de rest van je leven. Die berg je dan na Pasen weer op, en haalt die het volgend jaar weer tevoorschijn. Niks meer bijkopen, in ieder geval. Want dat willen die fabrikanten van paasdingen natuurlijk: jouw hebzucht opwekken. Niet doen! Een fluffy kuiken van vorig jaar is volgend jaar ook nog een fluffy kuiken.

Dora hapjes in bakjes 2

 

LEES MEER:   En sla ná Pasen genoeg afgeprijsde chocolade paaseieren voor het hele jaar. Dan heb je genoeg tot de tijd wanneer de chocolade Sinterklazen weer in de winkel liggen (in september):

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/dora-recept-van-de-dag/het-hele-jaar-door-chocolade-paaseitjes/

 

Dit vind je misschien ook leuk...