MET GOEDE VOORNEMENS KUN JE OOK GELD BESPAREN

Gaat het al een beetje, met de goede voornemens? Let wel: we zijn al in de tweede week van 2020, dus als je iets wilde veranderen in het nieuwe jaar, dan moet je nu wel snel beginnen. Of wacht je nog een maandje? Of twee maandjes? Wacht niet te lang, want de juiste goede voornemens zijn niet alleen stoer, maar ze kunnen ook helpen om geld te besparen.

Als je stopt met roken of met alcohol drinken, dan scheelt dat in je gezondheid, maar ook zeker in je portemonnee. Bewegen helpt de pondjes te minderen, maar het bevordert ook je gezondheid. Het hoeft niet meteen de sportschool te zijn, als je wil trainen. Wandelen kan ook. Dat kost eigenlijk niets, maar het brengt veel voordelen. Overgewicht en gebrek aan beweging zijn de voorboden van allerlei welvaartziekten. Ziek zijn is duur, gezond zijn en blijven is kostenneutraal. Met andere woorden: je hoeft geen medicijnen, ziekenhuisopnames en revalidatie te betalen. Tel uit je winst.

Bekijk je goede voornemens eens door een bezuinigingsbril. Dan heb je ineens meer redenen om de goede voornemens ook echt uit te voeren. En vol te houden.

LEES MEER: Roken en drinken zijn niet goedkoop:

ROKEN EN DRINKEN ZIJN NIET GOEDKOOP

Dit vind je misschien ook leuk...