ROKEN EN DRINKEN ZIJN NIET GOEDKOOP

Je mag ook niks meer, tegenwoordig. Van roken ga je dood. En af en toe een glaasje wijn drinken is niet goed voor je hart, zoals ze vroeger zeiden, maar juist heel slecht. Niet roken en drinken dus. Is dat saai? Het is maar waaraan je gewend bent. Bovendien bespaar je een boel geld, als je geen sigaretten en bier koopt.

Voor een pakje met twintig sigaretten van een stoer merk betaal je al snel tien euro. Als je een pakje per dag rookt, dan is dat meer dan drieduizend euro per jaar, zestigduizend euro in tien jaar. Zelfs als je de goedkoopste sigaretten rookt, ben je jaarlijks nog een fortuin kwijt.

Flesje

Een niet te duur flesje wijn kost tussen de drie en vier euro. Reken maar uit. Als je elke dag een paar wijntjes bij je eten drinkt, dan ben je per persoon in de week een tientje kwijt. Is vijfhonderd euro per jaar. Als je goed in de slappe was zit, dan zou het financieel goed kunnen. Maar bedenk ook, wat je voor vijfhonderd euro nog meer kan kopen. Dat is best veel.

Doe jezelf en je bankrekening een plezier: stop met roken. En denk twee keer na, voordat je jezelf weer een glaasje inschenkt. ‘Saaie’ mensen sparen vanzelf. Voor een leuk (tweedehands) autootje, een luxe cruise op een cruiseschip, of een verbouwing aan je keuken. En dan hebben we het niets eens over je gezondheid gehad. Dat hoeft ook niet meer, na zo’n overtuigend bespaarverhaal.

LEES MEER: Tante Dora is niet tegen af en toe een wijntje, hoor. Bovendien kun je met wijn heel lekker koken:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/voedselbankrecepten/kip-in-witte-wijn-met-olijf-citroen-en-courgette/

Dit vind je misschien ook leuk...