MOOI WEER ZORGT VOOR MOOIE BESPARINGEN

Volgens de weermensen op de televisie wordt het lenteachtig, de komende week. Dat is heel fijn, want mooi weer is een prima oppepper voor de moderne mens met winterblues. Bovendien kun je prima besparen, tijdens de komende warme, zonnige dagen. Besparen, hoe dan? Nou, zo:

• Meer zon betekent: hogere temperaturen. En dat betekent dat de verwarming minder vaak aanspringt. Kassa!

• Snel naar buiten, met die muffe dekbedden, kussens, gordijnen en colbertjes! In de zon en in de wind ermee. Dat knapt op. Ook muffe handdoeken worden weer dauwfris na een bad in de lentezon. Niet weggooien die duffe dingen, niet naar de stomerij: gewoon buiten hangen. De warme zon is gratis.

• Ben je een beetje moe van de winter? Ben je moe van al die politici op de televisie? Ben je het beu, dat jouw bankrekening telkens in het rood zakt? Ga naar buiten en maak eens een lange lentewandeling. Kijk hoe sommige vogeltjes nu al hun nesten bouwen, zie hoe de sneeuwklokjes boven de grond komen. Weg voorjaarsmoeheid, welkom lente-energie! Goedkoper dan een pilletje voor de pep.

• En dan nu echt plannen maken voor het nieuwe groeiseizoen, zelfs als je alleen maar een balkonnetje hebt. Er zijn weer volop lentebloemen in de aanbieding, zoals viooltjes. En de zakken potgrond liggen hier en daar al weer voor weinig geld te koop. Prepareer een bak voor de tuinkruiden, schep alvast de pot voor de tomaten vol aarde. En maak afspraken met jouw moestuinvrienden, wie wat gaat telen. Jij de courgettes, jouw tuinvriend de aardbeien. Samen besparen.

• Ga fietsen, in plaats van met de auto of het openbaar vervoer. Fietsen is (bijna) gratis, en je krijgt er snel een bruin buitenkoppie van. Bovendien werk je zo al aan een strakke bikinilijn, voor aanstaande zomer.

Wij moderne mensen leven best dichtbij de natuur. Gelukkig maar, want de natuur is meestal erg goedkoop en is, als we er zuinig mee omspringen, ook altijd beschikbaar. Of, zoals het gezegde zo wijs opmerkt: voor niets gaat de zon op.

LEES MEER: Meer licht buiten, minder kosten binnen:

MEER LICHT BUITEN, MINDER KOSTEN BINNEN

Dit vind je misschien ook leuk...