KNIPPEN VOOR NOPPES

Het klinkt rot, maar vaak kun je iemands armoede aan zijn of haar kapsel aflezen. Gewone mensen met een normaal inkomen kunnen regelmatig naar de kapper. Iemand met een uitkering of een klein pensioentje kan dat niet. Te duur. Soms kan een handig familielid je haar een beetje bijpunten, maar ideaal is het niet. Het maakt echt een verschil, of je met een net koppie ergens komt, of met een hoofd vol achterstallig onderhoud.

In dat geval is het goed te weten dat kappersscholen voortdurend op zoek zijn naar modellen, waarop de leerlingen kunnen oefenen. Zo’n beurt bij de leerling kapper of -kapster kost meestal niets. Ga dus eens op zoek naar zo’n oefenkapsalon bij jou in de buurt. Zoek op internet via zoektermen als ‘gratis kapper’ of ‘gratis knippen’, gevolgd door de naam van jouw stad of gemeente.

Pedicuren

Ook aankomend pedicuren moeten oefenen. Zoek op ‘gratis pedicure’, gevolgd door de naam van jouw woonplaats, en kijk of er zoiets in jouw omgeving bestaat. Koksopleidingen op MBO-niveau hebben vaak een eigen restaurant, waar koks en kelners in opleiding leren om met echte gasten om te gaan. Meestal zijn de geserveerde maaltijden niet gratis, maar wel heel goedkoop. En de leraar staat achterin het leerrestaurant, om te zien of je wel goed wordt bediend.

Ga eens op zoek naar opleidingsinstituten in jouw buurt die gratis knipbeurten, pedicure of andere diensten verrichten, die jij vanwege de kosten niet (meer) kunt betalen. Zo kun je je toch een heel mens voelen, zonder bankroet te gaan. Een fijn en troostend idee.

LEES MEER: Met een goed stel kleren om onder jouw kapsel te steken, zie je er helemaal picobello uit:

HOE HERKEN JE GOEDE TWEEDEHANDS KLEDING?

Dit vind je misschien ook leuk...