WEG MET DIE SPAARREKENING!

TANTE DORA

Heb je nog een spaarrekening? De kans is groot dat de rente inmiddels ruim onder de één procent is gezakt. Dus als je duizend euro een jaar laat staan, dan krijg je van de bank nog niet eens een tientje als dank voor het parkeren van jouw geld. Je mag blij zijn als je acht euro overhoudt. Over die minieme kapitaalaanwas moet je van de Belastingdienst wel vier procent rendementsbelasting betalen. Een volstrekt fictief bedrag, dat ooit als standaard rentetarief werd vastgesteld.

Dora economie rekenen

Als je vijftien jaar geleden je geld voor langere tijd op een spaardeposito vastzette, dan mocht je inderdaad meer dan vier procent rente verwachten. Als je toen duizend euro op zo’n rekening had staan, verdiende je bijna vijftig euro per jaar. Dat loonde de moeite. Nu niet meer. Je betaalt aan belasting veel meer dan zo’n armoedig rekeningetje oplevert.

Kluisje op zolder

Haal het geld maar van de bank en doe het in een kluisje op zolder, dan hoef je er in ieder geval geen belasting over te betalen. Bovendien heb je dan niets meer met banken te maken. Die zijn hun klanten langzamerhand als lastige onderkruipsels gaan zien, in plaats van welkome gasten. Ga er maar vanuit dat je over één of twee jaar vrijwel geen rente meer krijgt, of dat de rente zelfs negatief wordt. Dan moet je de bank gaan betalen om jouw geld op hun spaarrekening te mogen stallen. Niet doen. Boycot de banken maar, en beheer het zelf, je lieve geld. Dat zal de boys in hun krijtstreeppakken leren!

spaarvarken 1

LEES MEER:   Een spaarbank zit tegenwoordig net zo hard en onaangenaam als een ouderwetse schoolbank uit de jeugd van tante Dora:

http://www.dora-besparen.nl/doras-ding/de-ouderwetse-schoolbank/

 

Dit vind je misschien ook leuk...