PAKJESMAAND DECEMBER BEGINT NU!

Zoals het er nu uitziet, krijgen we de komende tijd best nog aardig nazomerweer. Tijd en gelegenheid voor een kopje thee op je balkon. Je kunt het niemand kwalijk nemen, dat winterse zaken zoals Sinterklaas en Kerstmis nog niet echt de aandacht hebben. Dat komt later wel, denkt iedereen. Toch heeft het voordelen om nu al een beetje na te denken over de pakjesmaand december.

Want over minder dan twee maanden komt de Sint alweer in ons land aan. En dan wordt het cadeautjes zoeken al meteen een haastige plicht met veel stress. Bovendien wordt alles dan snel duurder. Of het nu al niet duur genoeg is, zullen velen van ons als denken.  Je kunt beter nu rondkijken, en op je gemak de mooiste dingen voor minder of weinig op de kop tikken. Gewoon bewaren. Wat in een goed vat zit, verzuurt niet, zei tante Dora altijd. Wat je al in huis hebt, hoef je later niet (duur) te kopen.

Cadeautjes

Hier enige manieren om voor weinig geld, of zelfs gratis, aan leuke cadeautjes te komen. Denk er nu al over na:

  • Voor weinig of bijna geen geld  Soms kun je in kringloopwinkels best leuke dingen vinden, die maar weinig geld kosten. Alhoewel vele tweedehands winkels best duurder zijn geworden. Soms kost een leuk ‘oud’ glaasje nog steeds er maar een paar dubbeltjes. Samen met een klein eenpersoonsflesje wijn of vruchtensap en een zakje borrelnootjes in een krakend (hergebruikt) cellofaantje heb je al een prima cadeau, voor peanuts. Een gehaakt omakleedje kost bij de kringloop bijna niets, en bij de weggeefhoek helemaal geen stuiver. Zo’n kleedje kun je inlijsten in een lijstje van de Action, waardoor het een origineel presentje wordt. Enzovoort. Dergelijke creatieve cadeautjes kosten even tijd en vragen inspiratie. Doe het nu, en niet over een aantal maanden, als er door alle decemberstress weer niets van komt.

  • Helemaal gratis   Soms ligt een potentieel cadeautje gewoon in een container langs de kant van de weg: een oude bureaustoel, die je met wat oude gordijnen heel leuk opnieuw kunt bekleden, bijvoorbeeld. Of een lampvoet, waar jij met wat dik tekenpapier een hippe lampenkap bij knutselt. Als een vriendin haar huis gaat opruimen, omdat ze wil ‘ontspullen’, blijf daar dan dicht bij. Misschien kun je zo voor niets leuke koekblikken, kleding of letterbakspulletjes scoren. Zeg maar: ‘Geef maar aan mij’. Dan krijg je het ook, helemaal voor niets, natuurlijk. Een zelfgemaakt cadeaupapiertje erom, en je bent de origineelste gever van de avond. Ook hier geld: doe het nu, en niet als je huishouden op de kop staat door Sint, Kerst en eetverplichtingen. Now is the time!

Leuker

Iets geven dat je zelf gemaakt hebt, is vaak vele malen leuker dan een cadeau even snel in een winkel kopen. Echte vrienden vinden het leuk om iets van jou te krijgen, waar jij op een creatieve manier moeite voor hebt gedaan.

Begin nu al met de cadeautjes die je later in december wilt geven. Tijd is namelijk ook geld waard. Door tijd te investeren bespaar je op de kosten van je presentjes. Houd je ogen open en denk aan kleurige pakjes met strikken. Kijk met de ogen van Sinterklaas of de Kerstman naar ‘oude rommel’. Het helpt.

LEES MEER:   Bewaar en hergebruik inpakmateriaal:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/bewaar-en-hergebruik-het-inpakmateriaal/

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Greet schreef:

    Ik moest lachen…eindelijk iemand die ook eind augustus al aan de decembercadeaus begint. Al vijfentwintig jaar, eind augustus, koop ik op mijn verjaardag pepernoten, en begin ik met verzamelen van kadootjes. Ik werd er altijd om uitgelachen, ik was te vroeg. Maar ik vond het heerlijk relaxed om zo vroeg te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *