TWEE PAAR GEWONE SOKKEN IN PLAATS VAN DURE THERMOSOKKEN

Sommige mensen hebben voeten als oventjes, de anderen hebben de hele dag last van ijsklompen, vooral als het winter is. Daar kun je wel iets tegen doen. De winkels en webshops liggen op dit moment weer vol met skisokken en andere thermosokken, die je zelfs op de Noordpool warm houden. Gelukkig hebben we in Nederland zelden te maken met pooltemperaturen. Dus eigenlijk zijn die speciale thermosokken en -kousen niet zo nodig.

dora-warme-sokken

Vaak kom je al een heel eind, als je twee paar gewone sokken of kousen over elkaar heentrekt. Dubbele isolatie, de helft minder kou. Bovendien is het spaarzamer dan de aanschaf van dure warmhoudsokken, die je vervolgens alleen in de winter draagt. Gebruik dat geld liever voor iets leukers. Er zijn nog meer voordelen van twee paar sokken over elkaar, in plaats van iso-sokken:

 • Dikke isolatiesokken passen vaak niet in je gewone schoenen. Twee paar gewone sokken over elkaar meestal wel.
 • Je kunt je vertrouwde sokken blijven dragen. Dat is fijn, want die heb je immers zorgvuldig uitgekozen bij de kleur en het dessin van je schoenen en je kleding.
 • Niemand ziet er wat van.
 • Je kunt oude sokken die er niet meer zo mooi uitzien afdragen als winterse ‘ondersokken’.

Je zult geen honderden euro’s per jaar besparen als je geen thermosokken koopt, maar twee gewone paren over elkaar aantrekt. Maar het is wel een besparing, vooral als je jouw minder mooi geworden sokken nog kunt afdragen als ondersokken. ’s Avonds vervolgens met een warme kruik naar bed, en anders willen warme en koude wisselbaden nog wel eens helpen. Die kosten ook (bijna) niets.

dora-warmetruiendag

LEES MEER:   Je kunt ook de thermostaat op 24 zetten, maar daar zijn eveneens alternatieven voor:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/alternatieven-voor-de-thermostaat-op-24-graden/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Marie schreef:

  Mijn vader deed altijd zooltjes van krantenpapier in onze schoenen. En als het heel hard vroor deed hij gekreukt krantenpapier onder zijn jas op de fiets naar het werk.

 2. Nadasurf schreef:

  2 paar sokken werkt iets beter, maar echt niet als goed paar Merino wollen sokken. Koop je in China voor nog geen 4 euro maar houden je voeten echt warm.

 3. Ans schreef:

  Ik vind meerdere laagjes sowieso warmer en niet alleen bij sokken, voordeel is daarvan ook dat als je het te warm krijgt , je iets kunt uittrekken, iets wat me dikke en of isolerende kleding en sokken niet kan