KAMPEREN IN JE EIGEN ACHTERTUIN

Afgelopen week schreef iemand in de media dat hij, op het moment dat hij zijn artikel schreef, bijna helemaal alleen op een uitgestorven strand zat, bij prachtige zonneschijn en aangename temperaturen. ‘Waar is iedereen?’, vroeg hij zich af. Allemaal naar het buitenland, constateerde hij. Naar de Middellandse Zee of nog verder, op stranden in tropische landen. Het is immers vakantie! Wat moet je anders?

dora-kamperen-in-tuin

Wij van tante Dora misgunnen niemand zijn of haar vakantie. Ook geen vakantie in het buitenland, echt niet. Maar het is wel ironisch dat er in Frankrijk op dit moment files staan waar je bijna niet meer uitkomt, omdat iedereen tegelijkertijd, op exact dezelfde dag besluit om met een volgepakte auto naar het zuiden te reizen. Je zou denken dat de vakantiegangers na zo’n slopende ervaring in de Franse files zouden besluiten om daarna nooit meer allemaal tegelijk de weg op te gaan. Maar dat is niet zo. Volgend jaar staan ze er weer, en klagen over dezelfde ellende die ze dit jaar ook meemaken.

Côte d’Azur

Daarom doen we je nu een gewaagde suggestie: blijf thuis, maar doe net of je op een camping in Zuid Frankrijk staat. Dat kan makkelijk, je hoeft je het alleen maar voor te stellen, en in je fantasie ben je er al. Blijf thuis, en maak van je achtertuintje jouw camping aan de Côte d’Azur. Heel voordelig, en uiterst comfortabel.

Zet je tent op in je achtertuin, en kampeer er een weekje. Je slaapt op je luchtbed in de tent, en biedt weerstand aan regen, wind en muggen, net als gewone kampeerders. Maar je kunt je maaltijden in je eigen keuken bereiden, en je eigen toilet gebruiken. Zet wel je telefoon uit, kijk geen televisie en lees geen mails. Maak foto’s van jezelf, vóór je tent en tussen het ‘struikgewas’ in je tuin, en terwijl je gewoon bij jouw plaatselijke supermarkt Franse wijn, stokbrood en camembert koopt, op sandalen en in je korte broek, zoals je ook op vakantie in Frankrijk zou doen. Verstuur papieren prentbriefkaarten vanuit je stad (géén mails!). En vooral: negeer je verbaasd kijkende buren. Welbeschouwd ben je bezig met een wetenschappelijk experiment, daar hoeven ze niets van te snappen. Laat staan er iets van te vinden.

Dora tent in tuin

Aan het eind van de week vouw je je tent weer op en draagt je het luchtbed naar de zolder. Voordat je je huis ingaat, zeg je met een zucht: ‘Dat zit erop! Het was hartstikke leuk, maar het is ook weer leuk om lekker naar huis te gaan.’ Precies wat je zou zeggen na een weekje op een Franse camping. Stap je huis in, en roep met overtuiging naar de kamerplanten: ‘We zijn weer THUIS!’ Net echt. Het kost je niets extra’s, je vervuilt geen lucht met je auto, en je staat je niet te ergeren in de file. Alleen maar winst!

LEES MEER:   Reizen ouderen eigenlijk nog met het openbaar vervoer? Of zijn ze met al die poortjes en elektronica inmiddels de kluts kwijt, en blijven ze liever thuis?

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/reizen-ouderen-nog-met-openbaar-vervoer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...