VANDAAG IS HET DE LANDELIJKE COMPOSTDAG

Vandaag, 17 maart, is het de landelijke Compostdag 2018. Misschien hadden we je het gisteren moeten melden, want niet in elke stad ligt er een voorraad compost die genoeg is voor alle belangstellenden. Soms moet je er vroeg bij zijn. De landelijke Compostdag is een jaarlijks terugkerend evenement. Op die dag kunnen burgers in hun gemeente gratis compost ophalen, als dank voor hun gescheiden inzamelen van groenafval, waar de compost van gemaakt wordt.

Foto: Circulus-Berkel

Foto: Circulus-Berkel

Compost is erg handig in de tuin en in de balkonbak:

  • Je kunt het egaal door de tuin strooien, en zo al je tuinplanten bemesten.
  • Je kunt de oude aarde in je potten en balkonbakken oppeppen met een flinke hand compost erdoor, zodat je er weer nieuwe plantjes en kruiden in kunt zetten, zonder de aarde helemaal te hoeven vervangen.
  • Grote potten met meerjarige planten, die je in het warme seizoen buiten zet, kunnen goed worden bemest met een handje compost rond de voet. De voedingsstoffen worden zo langzaam opgenomen, voor een evenwichtige groei.

Kijk op internet waar bij jou in de buurt vandaag compost wordt uitgedeeld. Overigens loopt in veel gemeenten de gratis uitdeling van compost nog een aantal dagen door, onder andere met speciale rijdende uitdeelpunten in de wijken. Compost is goed voor je tuin, en vandaag is het gratis. Tijd om te handelen!

Dora compostdag

LEES MEER:   Je kunt overigens ook bemesten met koffiedik:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/bemesten-met-koffiedik-zonder-composthoop/

 

Dit vind je misschien ook leuk...