ZAAI SAMEN, OOGST SAMEN

Heb je het al gemerkt? De dagen worden merkbaar langer! Een heel klein beetje, maar alle kleine beetjes helpen. Voordat je het weet is het weer tijd om de kruidenbakken, aardbeienpotten en de moestuin in te zaaien. Zodat er in de zomer en in de herfst weer verse groenten en kruiden kunnen worden geoogst, biologisch uit eigen kweek, en voor weinig geld.

dora-biologisch

Zelf groenten en kruiden kweken wordt nog voordeliger, als je het in overleg doet met anderen. Als jij jouw volkstuintje wat extra inzaait met snijbiet, dan kan een vriend misschien iets meer kruiden en bessen kweken? Zo kun je in het oogstseizoen het overschot mooi met elkaar delen. Bovendien kun je ook andere zaken delen, zoals zaden, stekjes, mest en zelfs tuingereedschappen.

Volkstuin

Het moestuinseizoen begint weer. Tijd om een moestuinvriend te zoeken. Die moestuinvriend hoeft overigens niet altijd een complete volkstuin te bezitten. Met een paar bakken op je balkon kun je ook flink wat groenten en kruiden kweken. Kijk eens om je heen, of er ergens in jouw vriendenkring een potentiële moestuinvriend zit. Praat er eens over, en doe het nu, want over drie maanden is het te laat.

Dora kruidentuintje klein

LEES MEER: Vroeger was een moestuintje bittere noodzaak:

http://www.dora-besparen.nl/naar-buiten/vroeger-was-een-moestuintje-een-bittere-noodzaak/

 

Dit vind je misschien ook leuk...