PIMP JE BOTERHAM MET JONGBELEGEN

Stel: je bent een lekkerbek, maar je zit in een magere uitkering, of kunt je hoofd als ZZP’er nauwelijks boven water houden. Dan zijn er van die momenten, vooral aan het einde van de maand, dat je gaat schrappen in je boodschappenlijstje. Dan koop je geen ham of oude kaas meer, maar jongbelegen voor op je brood. Een van de goedkope soorten kaas. Als je jongbelegen heel erg lekker vindt, dan is dat natuurlijk geen probleem. Maar als je een beetje van spannend eten houdt, dan gaat jongbelegen op den duur vervelen.

dora-boterham-met-kaas

Dat hoeft niet! Je kunt zelfs de meest saaie boterham met kaas pimpen. Hoe? Hier een aantal voorbeelden van toevoegingen die leven in de brouwerij brengen:

  • Besmeer de kaas eens met mosterd, of zelfs met sambal, als je durft. Zet daar vervolgens je tanden maar eens in. Meteen: boing!
  • Kijk eens in de groentela van je koelkast. Misschien ligt daar nog wel een vergeten blaadje sla, een paar cherrytomaatjes, of een restje rucola? Met de extra smaak komt ook de extra voeding.
  • Zurige bijlagen maken kaas veel lekkerder. Een augurk, in de lengte in plakjes gesneden, bijvoorbeeld. Gewoon op de kaas leggen. Of een paar kappertjes, of fijngehakte zilveruitjes.
  • Zoet smaakt ook goed met jongere soorten kaas. Dat kan een lekkere jam zijn, maar ook een lepeltje chutney, of een gedroogde vijg, in plakjes gesneden.

dora-kaas-muis

Soms zit er niets anders op dan een wat goedkopere kaas te eten, simpelweg omdat de belasting of de huur ook betaald moeten worden. Leg je er dan niet bij neer. Leg er wat OP! Op je boterham, bijvoorbeeld. Zo houd je zelfs je spaarzame bammetje een beetje spannend. Hmmm!

LEES MEER:   ‘Haring in tomsaus’ noemde tante Dora de sardientjes in tomatensaus, die je overal voor minder dan een euro kunt kopen. Zo kun je zelfs met broodjes dineren. Alles erop en eraan!:

http://www.dora-besparen.nl/de-keuken-van-tante-dora/dora-recept-van-de-dag/broodjes-haring-in-tomatensaus/

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Zuinige Zeeuw schreef:

    Haha, Ik las de kop van je blog iets te snel…ik las jongbeleggen.

    Dat heb je als je, zoals ik, alle financiële blogs afstruint. 😉