ALLES WINTERKLAAR?

De komende week is de weersverwachting gunstig voor het doen van allerlei klusjes. Het is droog en niet te warm, en daarmee ideaal weer om te schilderen, te poetsen en schoon te maken. Want de winter komt er weer aan, en dan is het goed als jouw spullen een beetje winterklaar zijn. Goed onderhoud verlengt het leven van allerlei apparaten en gebruiksvoorwerpen, en bespaart daardoor geld. Hier een lijstje met een aantal tips:

Dora tuingereedschap 1

  • Denk erover om langzamerhand wat tuingereedschap schoon te maken en op te bergen. Aanslag, modder en roest op snoeischaren, schoffels en spaden kan met olie worden weggepoets. Vergeet niet om scharnieren van snoeischaren en de bewegende delen van bijvoorbeeld een grasmaaier goed in de naaimachineolie of siliconenspray te zetten.
  • Als je jouw tuinbankje en ander tuinmeubilair wilt schilderen, doe het dan nu. Het weer is er ideaal voor, en zo komt het tuinameublement zonder rotten en roesten de winter door, voor de zomer van volgend jaar.
  • Meubels uitkloppen, bekleding reinigen, hout in de was zetten en metaal oppoetsen kan aankomende week nog buiten. Wel zo handig. Zon en wind helpen mee bij het opfrissen.

Dora tuinmeubelen 1

  • Midden in de winter zitten de gordijnen driekwart van de dag dicht. Als je ze nog wil wassen, doe het nu. Je kunt ze buiten drogen voor extra frisheid.
  • Is je fiets al winterklaar? Fietsenmakers bieden zo’n winterbehandeling aan tegen grof geld. Veel kun je echter prima zelf doen. Met een sopje het ergste vuil eraf halen, de ketting en de tandwielen reinigen met siliconenspray, kruipolie of speciale reinigings- en smeermiddelen, en eventueel een beschermend laagje op de lak en op de velgen: laat nu de regen en de pekel maar komen.
  • Hang winterkleding zoals winterjassen, wollen colberts en regencapes nog even buiten. Na een zomer in de kast zijn ze misschien een tikje muf geworden? Een beetje zon en wind doet wonderen.

Dora gebruikte kleding 2

Enzovoort, enzovoort. We hadden het gisteren over ‘leven met het seizoen’. Je spullen winterklaar maken hoort daar ook bij. Goed onderhoud bespaart je veel geld.

LEES MEER:   Kijk ook naar de verlichting van je fiets. Die kan best zonder batterijen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/fietsverlichting-zonder-batterij-gebruik-de-dynamo/

Dit vind je misschien ook leuk...