BERG JE BALKON- EN TUINMEUBILAIR OP

Even een korte vandaag, maar wel een tip die je echt geld kan besparen. Heb je nog tuinmeubels in je tuin, op je plaatsje of op je balkon staan? Haal ze dan nu binnen. Laat de stoelen, banken, rekken en tafels als het even kan niet buiten staan, of bescherm ze door ze af te dekken. Daardoor rotten en roesten ze minder, en gaan ze veel langer mee.

dora-tuinmeubels

Het lijkt zo aanlokkelijk om je tuinsetje maar te laten staan. Anders staat het zo kaal! Maar juist in de natte winterperiode hebben tuinmeubelen zwaar te lijden. Zelfs schijnbaar onverwoestbare stoelen en tafels van kunststof worden door vocht en kou aangetast, waardoor ze permanent lelijk worden, en veel sneller echt kapot gaan. Maak het tuinameublement eerst schoon met een sopje, en zet het dan in een schuur of op zolder, of desnoods onder een afdakje.

Speciale hoezen

En als je geen plek hebt om het op te bergen, doe er dan wat overheen. Dat kunnen speciale hoezen zijn, die je bij de huishoudwinkel kunt kopen. Maar een grote vuilniszak doet vaak ook al wonderen. En als je de stoelen en tafels toch buiten wilt laten, maak ze dan in ieder geval schoon, als het kan zelfs met een sopje. Want vocht en kou hebben minder vat op metaal, plastic en hout, als het schoon is. Als je er een beetje op let, kan je tuinmeubilair van afgelopen jaar aankomend voorjaar weer het stralende middelpunt van je tuin of balkon zijn.

winter

LEES MEER:   Je kunt ook zuinig op en met je tuin zijn:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/doe-ook-zuinig-in-de-tuin/

Dit vind je misschien ook leuk...