DECEMBER IS DE MAAND VAN HET LUXE VERPAKKINGSMATERIAAL (HOERA!)

Eerder in deze cadeaumaand december riepen we je al op om luxe inpakpapier te bewaren voor een volgende keer. Maar er zijn nog meer dingen luxer verpakt dan normaal: een ideale gelegenheid om je leven zonder extra kosten wat extra glans en cachet te geven. Hier een aantal voorbeelden:

dora-potjes

  • Zeker in de tweede helft van december worden veel luxe voedingsmiddelen aangeboden. Die verfijnde etenswaar heeft de supermarkt vaak gunstig ingekocht, en is voor relatief weinig geld te krijgen, zeker als je wacht tot ná de feestdagen, als deze artikelen worden afgeprijsd. Het sjieke eten zit dikwijls in bijzondere bakjes en potjes. Bakjes en potjes die je kunt afwassen, en prima kunt hergebruiken in je keuken, om er kruiden in te bewaren, of om er hapjes in te serveren. Denk daarbij aan bakjes voor paté en buitenlandse kaasjes, en aan potjes voor bijzondere jamsoorten en mosterd. Houd je ogen open, en koop twee dingen in één klap: lekker eten én een mooi potje voor je keuken. Nogmaals: let wel fanatiek op de afprijzingen.
  • Veel parfums en cosmetica-artikelen komen in luxe dozen en doosjes. Gooi die luxe niet bij het oud papier, maar gebruik de doosjes bijvoorbeeld om sieraden in op te bergen, of je reservebatterijen. Je rommel opruimen is tegenwoordig mode, zoals je weet. Waarom niet in een nachtblauw met goud versierde doos van Boldoot eau de cologne, waar tante Dora al veertig jaar haar Douwe Egberts-punten in verzamelt?
  • In december zitten overal gekleurde strikken en linten op. Hergebruik die op andere cadeautjes (ook in maart of juli). Of gebruik ze in door jou zelf geschikte bloemstukjes, als extra accent.

dora hapjes in bakjes 1

We zeggen het wel eens vaker: besparingen moet je gewoon leren ZIEN. Oefen je deze maand op mooie bakjes en doosjes, die in feite gratis en voor niets glans aan je leven geven. Of, zoals tante Dora het altijd zegt: wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.

LEES MEER:   Spaar die leuke bakjes, schaaltjes en mandjes:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/spaar-leuke-schaaltjes-bakjes-en-mandjes/

 

Dit vind je misschien ook leuk...