EEN SIMPELE HETE KRUIK DOET WONDEREN

Soms is het goed om een goede tip nog eens te presenteren. Zoals deze, over de wonderzame heilkracht van een warme kruik. De warmwaterzak zit nog niet standaard in de eerstehulptrommel, maar eigenlijk zou dat wel moeten. Hoeveel miljoenen euro’s worden niet elk jaar bespaard, door mensen die niet meteen naar pijnstillers en zalfjes grijpen, maar liever een hete kruik op de pijnlijke plek leggen? Het helpt in veel gevallen prima, en de bijwerkingen zijn nihil. Een beetje water heet maken kost bovendien heel weinig geld.

Tante Dora zelf zweert bij een hete kruik. Een rubberen warmwaterzak, gevuld met kokend water op knie, schouder of onderrug doet wonderen. Ook buikpijn kan erdoor worden verlicht. Het voordeel van zo’n platte zak is, dat je ‘m gemakkelijk over de zere plek heen kunt leggen. Vaak voel je al na tien minuten verlichting. Zelfs hardnekkige pijntjes verdwijnen als sneeuw voor de zon, als je de behandeling enige malen herhaalt, desnoods een aantal dagen achter elkaar. Voel zelf maar, hoe heet je het kunt verdragen. Meestal geldt: hoe warmer hoe beter. Als het te heet aanvoelt, doe er dan een handdoek omheen.

Huismiddeltje

Een rubberen kruik met heet water is bijna overal goed voor. Echt een huismiddeltje met vele toepassingsmogelijkheden. En als een hete kruik echt niet helpt, dan kun je altijd nog naar de drogist, of naar de huisarts. Want als de pijn erger wordt of langer aanhoudt, dan is een hete kruik misschien toch niet de meest aangewezen therapie. Maar zo verstandig ben je toch wel?

LEES MEER:   Ze zijn langzamerhand weer voor weinig geld bij de goedkope drogisterijen te krijgen: complete verbandtrommels en goedkope pleisters en andere spullen voor je reis- of huisapotheek:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/koop-nu-voordelig-je-verbandtrommel/

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Jo schreef:

    Een kersenpittenkruik is ook heel fijn! Even vochtig maken en dan in de magnetron verwarmen: heerlijk!