DENK ER ALTIJD AAN OM GOEDKOOP CADEAUTJES TE KOPEN (OF GRATIS MEE TE NEMEN!)

TANTE DORA

Voor mensen met een smalle beurs zijn verjaardagen, maar ook de naderende Sinterklaas en Kerst lastige momenten. Je wilt graag bij je familie of bij je vrienden op verjaarsvisite, of ze verrassen met een leuk Sinterklaascadeau, maar de centen zijn op. Tante Dora kent mensen die verjaardagen mijden, omdat ze de verwachte presentjes niet kunnen betalen.

Dora cadeautjes 3

Er is maar één manier om daar echt een mouw aan te passen. Waar je ook komt: zoek altijd naar potentiële, het liefst goedkope cadeautjes! Houd elke dag je ogen open voor dingen die je kunt meenemen voor een verjaardag of een feest. Maak het tot je tweede natuur. Loop je over een rommelmarkt? Kijk of er voor weinig geld iets leuks of geks te koop is, dat je zou kunnen geven aan je beste vriend. Is er een interessante uitverkoop? Misschien zit er wel een toppie Sinterklaassurprise bij. Gooit een vriendin ‘oude rommel’ weg? Kijk mee over haar schouder, en vis er de interessante spullen uit. Die zijn bovendien gratis! Net als de lampen of stoelen die achteloos in een container met sloopafval zijn gedumpt.

Knutselen of aanpassen?

Misschien moet je er nog wat aan knutselen of aanpassen, aan zo’n goedkoop verkregen cadeau? Dat is juist leuk! Een tweedehands gehaakt kleedje van de vlooienmarkt kun je inlijsten in een lijstje van de Action, als originele wanddecoratie. Een oude lampenvoet uit de vuilcontainer kun je voorzien van een nieuwe, zelfgemaakte lampenkap. Een gebutst kannetje kun je vullen met snoepgoed in een knisperend, hergebruikt cellofaantje. Enzovoort.

Dora cadeautjes 2

Als het goedkoop is, en je hebt toevallig een paar losse eurootjes in je portemonnee: koop het maar. Of neem het mee, als het gratis is! Ook in mei kun je nadenken over de geschenken die je tijdens de Kerst wilt geven. En ook al is de verjaardag van je vriend pas over een half jaar, je kunt nu al uitkijken naar een goedkoop en origineel ding om mee te nemen. Meenemen en bewaren. Gebruik je fantasie!

Een beetje moeite 

Het is erg leuk om een cadeau te krijgen waar de gever zichtbaar een beetje moeite voor heeft gedaan. Dan komt het niet op het prijskaartje aan. Liever echt en origineel, en uit het grond van je hart van jou voor de ander, dan achteloos voor veel geld in een cadeauwinkel gekocht. Als jij aandacht besteedt aan een ander, besteedt de ander vast ook aandacht aan jou. Op die basis heb je voortaan geen enkele reden om bij een verjaardagsfeestje weg te blijven. Aan het geld zal het dan niet meer liggen.

Dora inpakpapier

 

LEES MEER: Maak ook voor jezelf een eeuwigdurend verlanglijstje. Handig als je eens iets nuttigs nodig hebt:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/maak-een-eeuwigdurend-verlanglijstje/

Nog een handige tip, in dit verband:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/verzamel-spul-om-te-verkopen-of-ruilen/

Dit vind je misschien ook leuk...