NOGMAALS: GOEDKOPE CADEAUS

TANTE DORA

Eergisteren hadden we het over leuke dingen die je het hele jaar door voor weinig geld kunt kopen. Voor dat ene moment waarop jij je vrienden of familie met een knallend origineel cadeau gaat verrassen. Er bereikte ons het verzoek om wat meer te schrijven over de ‘cadeautjes-kwestie’. Doen we! Hier vier methoden om voor weinig of geen geld leuke cadeautjes te toveren, zelfs als je bankrekening op nul staat:

Dora cadeautjes 1

 

  • Zoals donderdag al uitgelegd: let op rommelmarkten, uitverkopen, opruimacties van vrienden en familieleden, of op nonchalant langs de wegkant geparkeerde containers met sloopafval. Zie je iets leuks? Koop het voor weinig geld of neem het gratis mee. Moet er iets aan gerepareerd of hersteld of bijgeknutseld worden? Des te beter! Dat geeft aan je aanstaande cadeau een heel persoonlijke touch.
  • Maak je eigen cadeaus. Dat kunnen zelf gebreide eierwarmers zijn, een gefiguurzaagd pennenbakje, of een eigenhandig gebakken appeltaart van de appels uit je eigen tuin. Als je het een beetje leuk verpakt, bijvoorbeeld in hergebruikt luxe inpakpapier, dan ziet het er superorigineel uit. Laat ook niet onbesproken DAT je het zelf hebt gemaakt, en hoe. Hoe meer moeite jij gedaan hebt, hoe meer je laat merken dat je de ontvanger belangrijk vindt.

Dora cadeautjes 4

  • Koop (of maak) met andere vrienden samen één groot cadeau. Ga samen naar de jarige, en geef samen jullie ding. Als iedereen een klein bedrag op tafel legt, krijg je toch genoeg geld bij elkaar voor een imposant presentje. Maak het dan ook jullie gezamenlijke inzet, en laat het niet aan één van jullie over. Bespreek wat je wilt, en bevestig een leuke kaart met al jullie namen aan het geschenk. Zo’n bundel aandacht is altijd leuk om te krijgen.
  • En tenslotte, eigenlijk een beetje achter voorgehouden hand: bewaar de cadeautjes die jij krijgt, maar die je niet echt leuk vindt. Er zijn altijd vrienden die jou smaak of behoeften verkeerd hebben ingeschat. Dat kan voorkomen. Bewaar het niet zo leuke geschenk voor een ander, die misschien veel beter bij dit cadeau past dan jij. Misschien kun je een slome doos bonbons omwerken tot een leuk cadeau voor een ander. Door de chocolaatjes op een door jou op een rommelmarkt gekochte, ‘antieke’ bonbonschaal te leggen en mooi in te pakken, bijvoorbeeld. Dan gaat het om de leuke bonbonschaal, maar heb je het niet zo leuke cadeau voor jezelf een nieuw leven gegeven. Houd wel bij van wie je het bewaarde cadeau gekregen hebt, zodat je het niet per ongeluk meeneemt naar de verjaardag van de oorspronkelijke gever. Tenzij je de gever toch een naarling vindt, die je liever kwijt dan rijk bent. Maar misschien moet je dan ook niet naar zijn of haar verjaardag gaan. Up to you.

 

Dora inpakpapier

LEES MEER: Altijd een supercadeau, bij elke gelegenheid: een cadeaubon!

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/vraag-cadeaubonnen/

Dit vind je misschien ook leuk...