LEER KERSTDECORATIES ZELF MAKEN (OP INTERNET)

Diepe duisternis ligt over het land. Waterkou en een kille wind houden ons binnen. Daar zijn al om drie uur ’s middags de schemerlampen aan. Echt weer om eens aan de aanstaande Kerst te denken. Eerder deze maand hebben we al aandacht besteed aan de kersttrends van nu, met enige tips om de allerlaatste kerstversiermode zelf te maken. Als je meer wil weten over het zelf maken van kerstdecoraties, moet je echter op internet wezen. Daar staan hele knutsellessen, stap voor stap uitgelegd door mensen met verstand van zaken.

Vooral op YouTube staan honderden, zo niet duizenden instructiefilmpjes van handige mensen met twee rechterhanden, die jou stap voor stap uitleggen hoe het moet. Typ op de zoekmachine van YouTube ‘zelf kerst’ in, en je krijgt een hele trits mogelijkheden. Van het zelf maken van kerstballen en kerstkaarten, tot het fabriceren van namaaksneeuw voor jouw kerstdorpje, het vervaardigen van een kerstkrans met natuurlijke materialen, tot het fröbelen van een ‘kerstboom’ met behulp van plastic lepeltjes.

Echt zonnig wordt het weer deze week toch niet meer, dus haal de tube hobbylijm en de figuurzaag maar tevoorschijn, en zet YouTube aan. Kijk, leer en doe na, onder het genot van een bekertje warme chocolademelk en een leuke sinterklaas- of kerstplaat in de cd-speler. Kijk: tante Dora weet wel wat gezellig is!

Maak er een mooie kerst en eind jaars tijd van. Daar kan iedereen zelf voor zorgen, vindt Tante Dora.

Dit vind je misschien ook leuk...