BESPAREN DOOR DE NIEUWSTE KERSTTRENDS

TANTE DORA

Vorige week bezocht het Tante Dora Onderzoeks Team (TDOT) de kerstpresentatie van een groot, landelijk bekend tuincentrum. Als ze het hier niet hebben, dan hebben ze het nergens, op kerstgebied. En wat hier wel staat, wordt trending topic deze Kerst. In deze winkel zie je de laatste kerstmode. Het TDOT maakte een analyse, die opvallend goed uitvalt voor spaarzame mensen. Wat is ‘hot’ en wat is ‘not’, deze Kerstmis van 2015?

Dora Kerst 2

• De gezellige, besneeuwde kerstdorpjes van polystone zijn beslist op hun retour, in dit tuincentrum. In voorgaande jaren bestond bijna de helft van de kerstshow uit miniatuur huisjes, windmolens, echt draaiende draaimolens en schaatsbanen met echt schaatsende schaatsers, het liefst met echt brandende lampjes en zelfs met muziek. Dit jaar zijn de wintertafereeltjes duidelijk minder prominent opgesteld.
Hoe dat kan? In de eerste plaats hebben de echte liefhebbers inmiddels al een flink winterstadje bij elkaar verzameld. De huiskamer staat er vol mee, en er kan eigenlijk niet zoveel meer bij. Bovendien kun je bij goedkope warenhuizen als Action ook van die romantische modelhuisjes kopen. Die kosten niet dertig euro, zoals je nog enkele jaren geleden voor een merkhuisje betaalde, maar hooguit vijf euro.
Bespaartip: Koop in principe geen kersthuisjes meer! Deze kersttrend loopt inmiddels al tien jaar, dus je hebt nu wel genoeg gelegenheid gehad om je eigen dorpje te creëren. Probeer jouw reeds vergaarde bezit eens te herschikken, op een nieuwe, zelf gebouwde grondplaat. En als je het kopen toch niet kunt laten, doe het dan met huisjes van de Action, of kijk eens op Marktplaats. Want kerstdorpjes zijn langzamerhand echt een beetje passé.

Dora Kerst 4

• De grote trend van deze Kerst: allerlei flessen, vazen en andere containers met (led-)lichtjes erin. Sfeerverlichting dus, die dankzij de steeds betere led-techniek ook steeds sprookjesachtiger wordt. Minuscule twinkellichtjes worden in flessen en vazen van gekleurd glas verwerkt, en door de breking van het licht lijkt het alsof je in een miniatuur 3D sterrenhemel kijkt.
Bespaartip: De speciaal voor Kerst geproduceerde sfeerverlichting in het tuincentrum is best prijzig. Terwijl het qua materiaal en moeite eigenlijk niet zoveel zou hoeven kosten. Een ideale gelegenheid om eens zelf te gaan knutselen. Een oude sherrykruik of een groene wijnfles, plus een (goedkoop) snoer kleine lampjes: in een wip heb je een trendy kerstverlichting! Beplak een limonadeglas met een stuk vitrage of ander open weefsel, en je hebt een stijlvolle waxinelichthouder. Wikkel een snoer led-lichtjes rond een knoestig stuk hout, draai er wat rood of goudkleurig lint omheen, en je hebt een originele verlichting voor boven de eettafel. Enzovoort, enzovoort. Doe het zelf en bespaar.

kerstspullen 1

Kerstballen zijn weer in, in alle soorten en maten. Maar let op: niet meer in de kerstboom! Kerstbomen zijn een beetje uit, in het trendy huisgezin. Dat bespaart in ieder geval de aanschaf van een dure boom, om maar eens wat te noemen. Kerstballen gaan tegenwoordig niet aan de sparrentakken, maar met velen tegelijk in glazen bakken of in open gevlochten korfjes, al dan niet gemengd met led-lampjes. Ook weer heel feestelijk en romantisch.
Bespaartip: Haal die oude glazen accubak van zolder, en doe er de ballen van vorig jaar in. Wind desnoods een mooi lint om de bak, en je bent hipper dan hip, dit jaar. Ook trendy als versiering op een goed gedekte kersttafel.

Veel voorpret bij het knutselen, en nu alvast een fijne en spaarzame Kerst gewenst, door de neven en hun tante!

LEES MEER:   Vergeet jouw (zelfgemaakte) kerstkaarten niet!

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/denk-aan-jouw-kerstkaarten-2/

 

Dit vind je misschien ook leuk...