FRUIT IN DE VLA!

UIT HET KOOKSCHRIFT VAN TANTE DORA

In haar kookschrift verzamelt tante Dora al jaren smakelijke recepten, spaarzame kooktips en maaltijdsuggesties. Een schat aan inspiratie, opgeborgen in de la van de keukentafel. Gelukkig mag Dora Besparen elke dag in het geheime kookschrift bladeren, en de erin opgeborgen kennis en ervaring met haar lezers delen.

appel en peer

Zoals elke vrijdag geeft tante Dora wekelijks een recept met ingrediënten die in het pakket van de Arnhemse Voedselbank zitten. Er zitten ook regelmatig allerlei zuiveltoetjes in het pakket: pakken vla en vruchtenyoghurts met allerlei smaakjes en toevoegingen. Op zich zijn die toetjes tamelijk arm aan voedingsstoffen, maar rijk aan kunstmatige smaak- , kleur-  en geurstoffen. Oplossing: pimp de vla met fruit!

Op dit moment zijn er rijkelijk appels en peren in de aanbieding, en bananen zijn momenteel ook niet duur. Snij het fruit in blokjes of partjes en voeg ze aan de zuivel toe. Ineens zitten er echte vitaminen in het toetje! Vanillevla met stukjes verse appel is heerlijk. En het wordt een echte traktatie als je er nog een paar verdwaalde chocoladevlokken of een theelepel chocoladehagel overheen strooit. Op die manier gaat het fruit er vanzelf in, bij jou en je kinderen. Zonder moeite.

Ook de boekweitgrutten werden lekker door ze onder andere  met fruit te verrijken. In het kookschrift van Tante Dora vonden we bijgaand recept :   http://www.dora-besparen.nl/dora-recept-van-de-dag/ontbijtpap-deluxe-met-boekweitgrutten/

Dora boekweitpap 2 klein

De recepten en tips in dit artikel zijn eerder verschenen op Dora Besparen. Ze zijn inmiddels verbeterd en aangepast. Heb je suggesties en opmerkingen? Deel ze onderaan deze pagina of op Facebook, of stuur je mail naar: tante@dora-besparen.nl

Dit vind je misschien ook leuk...