DRAAI OM EN BESPAAR

Geef je spullen een dubbelleven, als het kan. Onthul hun verborgen kanten, en laat ze van hun goede zijde zien. Veel is er niet voor nodig. Soms is simpelweg omdraaien al genoeg. Hier vier kandidaten voor de omdraaiprijs:

Dora binnenstebuiten

  • Schrijfpapier   Aan elk vel papier zitten twee kanten. Waarom zou je alleen de voorkant beschrijven, en de achterkant vergeten? Als je de voorkant én de achterkant beschrijft, gaat het schrijfblok twee keer zo lang mee. Het zelfde geldt voor printpapier: de kale kant kan nog een keer beprint worden, of je kunt de achterkant gebruiken als notitieblaadjes.
  • Washandjes   Als de lusjes van de badstof aan de buitenkant zijn afgesleten, zitten er aan de binnenkant van het washandje nog lusjes zat. Nog steeds lekker rul, en geschikt om jouw lijf schoon te schrobben. Simpelweg een kwestie van binnenstebuiten draaien. Aan de binnenkant zitten ook de naden, maar een kniesoor die zich daaraan stoort.
  • Kussenhoesjes   Kussenhoezen kunnen mettertijd slijten en verkleuren. Torn een naad los, haal het kussen eruit, was de hoes, en keer ‘m om. Doe het kussen er weer in, en naai de naad weer dicht. Ook hier zie je de randen van de naden, als je de hoes binnenstebuiten keert. Maak van de nood een deugd, en versier de rand met een draadje gekleurde wol, dat je met een simpele omhaalsteek of afhechtsteek rondom aanbrengt. Net echt.
  • Strijkplankovertrek   Begint de overtrek van jouw strijkplank een beetje kaal en bruin te worden? Als de achterkant niet voorzien is van een ruwe isolatielaag, kun je het ding loshalen en omdraaien. Het verlengt de levensduur, waardoor je niet zo snel een nieuwe hoeft te kopen. Daarmee bespaar je geld.

Spullen zijn net als mensen: ze hebben vaak twee kanten. Het is goed om beide kanten te laten zien. Zo word je een goed, en een spaarzaam mens.

Dora kleding keren 2

LEES MEER:   Vroeger draaiden de mensen ook kleding binnenstebuiten. Dat doen we meestal niet meer:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/kleding-keren-doen-we-niet-meer/

 

Dit vind je misschien ook leuk...