EEN HIPPE DRAAGTAS VAN EEN OUD T-SHIRT

Je hebt vast wel gemerkt, dat we de laatste tijd veel tips hebben gegeven op het gebied van textiel en het handig omgaan met naald en draad. Zelf kleding en huishoudtextiel repareren en maken hoort bij de klassiekers onder de bespaartips. Nu het weer buiten een beetje wisselvallig blijft, hebben we hier nog een klusje dat je gemakkelijk vanuit je luie leunstoel kunt doen, terwijl je blij geniet van een kopje thee en het geluid van de neerplenzende regen: draagtassen maken van oude T-shirts.

dora-t-shirttas

Sinds we geen gratis plastic draagtasjes meer meekrijgen van de winkeliers en van de handelaren op de markt, hebben veel consumenten een voorraadje reservetassen aangelegd. Die kun je meer keren gebruiken, en dat bespaart al een boel geld. Als je de tassen dan ook nog van oude T-shirts maakt, dan heb je dubbel bespaard. Win win!

Instructiefilmpjes

We gaan je hier niet omslachtig uitleggen hoe je dat moet doen: een draagtas maken van een oud hemd. Op YouTube staan letterlijk honderden instructiefilmpjes, die je dat veel beter laten zien. Sommige instructies vergen helemaal geen naald of draad, andere zijn wat meer bewerkelijk, maar vaak met een mooier resultaat. Hoe vind je die filmpjes?

Typ in de zoekmachine van YouTube de volgende zoekopdracht in: ‘oud t-shirt draagtas’, en je kunt vrijwel meteen aan de slag. Kun je een beetje Duits of Engels? Dan kun je ook proberen: ‘old t-shirt carrier bag’, of: ‘altes t-shirt tragetasche’. Veel plezier, zowel tijdens het maken, als bij het gebruik van je hippe T-shirttas!

Dora tasjes 1

LEES MEER:   Deze maand vieren we dat we al anderhalf jaar geen gratis plastic tasjes meer krijgen:

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/dora-gedachte-van-de-dag/afscheid-van-het-gratis-plastic-tasje/

Dit vind je misschien ook leuk...