GRIJP JE KANS OP KONINGSDAG

We hadden het eergisteren al over de aanstaande Koningsdag, op woensdag 27 april. Zelfs voor niet al te fanatieke Oranjeklanten is het een dag van plezier maken en gezellig bij elkaar zijn. En het is de dag van de soms onafzienbare rommelmarkten. In hele grote steden zoals Amsterdam zijn die markten zo uitgedijd en commercieel, dat ze bijna niet meer leuk zijn. In de meeste provinciesteden zijn ze kleiner en gezelliger, en bieden voor elk wat wils.

Dora rommelmarkt

Maak gebruik van de Koningsdagmarkten! Grijp je kans en scoor de artikelen die je dolgraag wilt hebben, maar dan voor weinig geld. Dat kunnen natuurlijk leuke dingetjes zijn voor je letterbak. Maar er is evenzogoed kans dat je de wijnglazen tegenkomt die op dit moment in je keukenkast ontbreken, letterlijk voor een paar kwartjes. En als je durft, kun je misschien ook nog een paar dubbeltjes van de prijs afpingelen.

Nuttige dingen

Maak bij voorkeur een lijstje van handige en nuttige dingen die je zou willen hebben, maar waarvoor je nu weinig geld hebt. Denk daarbij aan gereedschappen, keukengerei of aan kledingstukken. Als je van tevoren gefocust bent op wat je zoekt, dan zal het vinden ook gemakkelijker gaan. Als jouw kinderen nieuw speelgoed nodig hebben, dan zijn de kleinere winkelcentra geschikte jachtgebieden, omdat daar vaak schoolkinderen op kleedjes hun oude en niet meer gebruikte speeltjes aanbieden.

kraam vlooienmarkt 1

Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Als je de mooie stukken zoekt, dan moet je vroeg opstaan, vóór de meute de Koningsdagmarkt bereikt. Als je laat komt heb je het voordeel dat veel verkopers het voor gezien houden. Vaak bieden ze hun spullen dan tegen gereduceerde prijs aan, of gooien de hele mikmak op de afvalhoop. Dan mag je de kleding en artikelen voor niets uitzoeken. Dus: grijp je kans op Koningsdag!

LEES MEER:   Het loont altijd de moeite om op rommelmarkten je ogen open te houden, zeker als je permanent op zoek bent naar leuke cadeautjes:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/denk-er-altijd-aan-om-goedkoop-cadeautjes-te-kopen-of-gratis-mee-te-nemen/

 

Dit vind je misschien ook leuk...