JE HUID INSMEREN VLAK NA HET BAD

TANTE DORA

Onze trouwe lezeres F. drukte het ons nogmaals op het hart, zoals elk jaar om deze tijd: je snel incrèmen, vlak nadat je in bad of onder de douche bent geweest. De winter komt er weer aan, en in het koude jaargetijde droogt je huid veel sneller uit dan in de warme en relatief vochtige zomer. Door een likje crème, al is het maar een beetje Nivea, krijg je niet zo snel het gevoel dat je huid een maatje gekrompen is. Maar dan moet je het bij voorkeur meteen na het badderen doen.

Dora crème 2

Als je net in bad bent geweest, staan de poriën van je huid wagenwijd open. Daardoor wordt crème veel gemakkelijker opgenomen. Bovendien is de huid dan altijd een beetje vochtig, waardoor crème zich gemakkelijker en dunner laat verdelen. In no time slurpt je huid alles op, en voelt daardoor dubbel zacht aan.

Droger en stugger

Als je een uurtje wacht met insmeren, dan is de huid weer gesloten, droger en stugger. De crème blijft er als het ware op liggen, en wordt veel moeilijker opgenomen. Bovendien moet je er meer op smeren, om hetzelfde effect te hebben. Snel na de douche insmeren scheelt je dus ook geld. Bedankt, lezeres F., dat je ons er weer aan herinnerd hebt, om deze tip in dit jaargetijde onder de aandacht van de lezers van Zuinig met tante Dora te brengen.

Dora crème 1

LEES MEER: Hè lekker, na het douchen en incrèmen lekker met een paar (of twee paar) warme sokken aan op de bank, met een beker warme chocolademelk:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/twee-paar-sokken-aan/

Dit vind je misschien ook leuk...