LEER KLUSSEN VIA YOUTUBE

TANTE DORA

Afgelopen week stond het bericht in de media, dat Nederlanders niet meer kunnen klussen. De woningmarkt trekt aan, maar de doe-het-zelfmarkt nog niet. Gamma en Praxis staan er klaar voor, maar de jongelui met twee linker handen schakelen liever een handig ‘mannetje’ in. De echte klusser wordt ouder en ouder, en moet ook nog aan de slag bij kinderen en kleinkinderen, die geen schroef meer in de muur kunnen draaien.

Plumbers dilemma

Nergens voor nodig! Nog nooit was klussen zo gemakkelijk. Vroeger moest je het zelf behangen van een handige oom of van je moeder leren. Tegenwoordig staat alles op internet. Ga naar YouTube en typ je klusprobleem in. Wedden dat een handig iemand in een videootje heel nauwkeurig uitlegt hoe je het moet doen? En als je die methode te omslachtig vindt, dan staat er vast nog wel een ander videootje dat het op een gemakkelijke manier uitlegt.

Behangen?

Zelf behangen of zelf tegels zetten? De kruipruimte of de zolder eigenhandig isoleren? De nieuwe gordijnen slim ophangen, plus er een brede vensterbank onder aanbrengen voor de kamerplanten? Het staat allemaal op YouTube. Zelfs de bouwmarkten zetten tips op het net, kijk maar. Je hoeft geen ‘mannetje’ meer in te huren of je opa te vragen: kijk op YouTube. Dat is één van de zegeningen van het digitale tijdperk.

Dora zelf repareren

LEES MEER:   Soms kun je ook hulp van buiten inroepen, al is het maar om een kapot gegane klopboor te repareren:

http://www.dora-besparen.nl/tip-van-de-dag/dora-tip-van-de-dag/repair-cafes/

 

Dit vind je misschien ook leuk...