STROOM BESPAREN BEGINT MET EEN STEKKERBALK
En jij maar denken dat besparen op elektriciteit heel erg ingewikkeld is! Terwijl je het werkelijk met het indrukken van één enkele knop kunt regelen. Helemaal niet ingewikkeld, en je hoeft er maar een klein bedrag voor te investeren, dat je er bovendien weer razendsnel uit hebt. We hebben het natuurlijk over die handige stekkerbalk: aan het ene einde een snoer met een eigen stekker, en aan het einde van een rij stekkerdozen een rood knopje.
Als je het knopje indrukt en de stekker van de stekkerbalk zit in het stopcontact, dan gaat er in de knop een rood ledlampje branden. Dan kun je stekkers van allerlei apparaten in de stekkerdozen steken, en krijgen die apparaten stroom. Als je het knopje uitdrukt, dan gaat het lampje uit, en gaat de stroom in de hele stekkerbalk uit.
Randapparatuur
Steek de stekkers van jouw elektrische apparaten en verlichting nooit meer rechtstreeks in een stopcontact, maar in een stekkerdoos van de stekkerbalk. Denk daarbij aan de televisie en alle kastjes en randapparatuur die daarbij horen; denk aan computers en toebehoor; denk aan audioapparaten, en denk aan verlichting. Overdag staat de knop van de stekkerbalk aan, maar als je naar bed gaat zet je het knopje op ‘uit’. Het is letterlijk een werkje dat je in één seconde met één vinger kunt klaren.
Stroom sparen was niet eerder zo eenvoudig! Nooit meer apparaten die je ‘altijd’ vergeet uit te zetten. Nooit meer machines die onnodig of te lang in de slaapstand staan, en zo zinloos stroom verspillen. Alles UIT als het uit moet, en nooit meer stiekem aan. Stroom besparen met één vinger: wie wil dat nou niet? En een stekkerbalk koop je tegenwoordig voor een paar euro. Die paar euro heb je er heel snel uit.
LEES MEER: Ook de lichtknop is een handige bespaarknop: