VERTROETEL JE IJZEREN WERKPAARD, JUIST NU

‘Wisselvallig weer’, de weersoort waar we op het moment in beland zijn, wil eigenlijk maar één ding zeggen: veel nattigheid die overal inkruipt. Onder andere tussen de werkende onderdelen van jouw fiets, zoals de ketting en de trappers. Jouw fiets, dat ijzeren werkpaard, dat zo goed voor je lijf is, en waardoor je zoveel benzine en buskaartjes bespaart. Dat belangrijke ding, dat je liever niet overlevert aan Vadertje Roest.

Zeker als je dagelijks fietst, bijvoorbeeld naar je werk, spat er in de winter veel natte viezigheid tegen de onderkant van je tweewieler. Dat is niet goed voor het onbeschermde metaal van ketting en tandwieltjes. Bovendien worden smeermiddelen door vocht en modder veel sneller vuil en minder vloeibaar. Je moet onder die omstandigheden merkbaar harder trappen. Eigenlijk is dat alles heel logisch. Goed onderhoud is vaak minder logisch. Terwijl je er wel veel mee bespaart.

Knarst

Reken maar na: een fiets die kraakt en knarst, verslijt ook sneller. Een fiets die soepel en gesmeerd loopt, gaat langer mee. Zorg daarom dit seizoen wat liefdevoller voor je fiets: wrijf met een doekje het ergste vuil van de onderdelen en neem de siliconenspray en de kruipolie ter hand, desnoods meer dan eens per week. Het helpt echt om je fiets te sparen, zodat je er langer plezier van hebt. Dat scheelt flink geld. Logisch.

LEES MEER: Wat voor je fiets geldt, geldt ook voor je schoenen:

VERTROETEL JE VERZOPEN SCHOENEN

Dit vind je misschien ook leuk...