WILDE BLOEMEN ZAAIEN

Dat zou iedereen elk jaar moeten doen !

Gewoon doen, iedereen een zakje zaad uitzaaien.bloemenzaad

 

Oproep van Ellen Wijnands 24 april 2013<br /> De bijen worden met uitsterven bedreigd, daarmee sterven ook bloemensoorten en vele andere insecten uit, daarbij heeft het grote gevolgen voor (oa) onze fruitteelt. 1 van de oorzaken is dat er te weinig wilde bloemen zijn. Ik wil iedereen oproepen om een paar zakjes zaad, liefst biologisch geteelde, van wilde bloemen te kopen (dit kost echt niet veel) en deze uit te zaaien in bermen, je tuin of aan de rand van een open plek. Behalve een heel mooi kleurenpalet bieden we de natuur ook weer een kans! Het is micro, ik weet het...maar alle beetjes helpen. Toch? Delen mag, hoe meer hoe liever!

Oproep oorspronkelijk van Ellen Wijnands  al drie jaar geleden rondgestuurd, maar dit jaar blijft het nog steeds erg nodig.
De bijen worden met uitsterven bedreigd, daarmee sterven ook bloemensoorten en vele andere insecten uit, daarbij heeft het grote gevolgen voor (onder andere) onze fruitteelt. 1 van de oorzaken is dat er te weinig wilde bloemen zijn. Ik wil iedereen oproepen om een paar zakjes zaad, liefst biologisch geteelde, van wilde bloemen te kopen (dit kost echt niet veel) en deze uit te zaaien in bermen, je tuin of aan de rand van een open plek. Behalve een heel mooi kleurenpalet bieden we de natuur ook weer een kans! Het is maar een kleine stap dus micro, ik weet het…maar alle beetjes helpen.  Veranderingen ontstaan altijd door kleine veranderingen. De natuur werkt met minimale verschillen in drempelwaarden om een verandering te realiseren.

bloemenzaad

Gewoon doen, iedereen een zakje zaad uitzaaien.

 

mooie bloemen zelf gezaaid

mooie  bloemen,         zelf gezaaid

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Marlies schreef:

    Goede oproep! Mijn man bestelde vorige week een backpack bij de online winkel van een grote outdoor keten en bij die bestelling zat ook zo’n zakje zaad. Vond ik echt heel leuk! Even wachten tot die rare kou weer weg is en dan ga ik het zaaien.