LEKKER GOEDKOOP? KOOP TOCH MAAR LEKKER NIET!

Is iets opvallend goedkoop? We hebben snel de neiging om dan te zeggen: kopen, nu het nog kan! Toch kan goedkoop duurkoop worden, ook op het gebied van eten. Soms kun je een goedkope aanbieding in de supermarkt maar beter laten liggen, en het duurdere product aanschaffen. We hebben hier een aantal voorbeelden van voedingsmiddelen die je beter niet kunt kopen, al zijn ze extra voordelig:

dora-vieze-lucht

  • Als je vrienden te eten krijgt, en je wilt ze echt een lekker stukje vlees serveren, dan kun je dat biefstukje of haasje beter niet bij de goedkope supermarkt kopen. De goedkope supermarkt is goedkoop, maar in sommige dingen niet heel erg goed. Dan kun je beter bij de duurdere slager kopen, en de meerprijs voor lief nemen. Want als het feestelijk en smakelijk moet zijn, dan wil je sappig en mals, en geen taaie boel waarop je gasten met lange tanden kauwen.
  • Soms zijn aanbiedingen zo goedkoop, dat de supermarkt er heel veel van verkoopt. Daarvoor moet veel ingekocht worden, dat vaak wat langer moet worden bewaard. De preien zijn niet allemaal in één keer oogstrijp. Soms ‘spaart’ een leverancier een grote voorraad bij elkaar. Dat kun je soms zien, bijvoorbeeld als die prei bij de stronk al behoorlijk bruin is, en veel bladeren slap. De kans is groot, dat je verlepte groente eet. Koop de aanbieding dan maar niet.
  • Als de sinaasappelen goedkoop zijn, maar er liggen in het vak diverse netjes met vruchten waarop schimmel staat, dan is de kans groot, dat zelfs de goede netjes sinaasappels bevatten die thuis ook vrij snel schimmelig worden. Laat maar liggen, ondanks de lage prijs.
  • Voorgesneden groente bevat al minder vitaminen dan ongesneden groente. Als er dan ook nog een kortingssticker opzit, omdat het product tegen de uiterste verkoopdatum aan zit, koop het dan maar niet. Meestal zie je onderin het zakje vocht. Dat is uit de groente weggelekt sap, dat alles snotterig maakt. Eet (niet) smakelijk!

voorgesneden

Kortom: een lage prijs is een uitnodiging om iets te kopen. Maar als het om voedsel gaat, dan kun je soms beter de wat duurdere producten kopen. Zeker als je iets lekkers voor je gasten wil klaarmaken.

LEES MEER:   Waarom ingewikkeld en duur, als het ook simpel en goedkoop kan?

http://www.dora-besparen.nl/gedachte-van-de-dag/waarom-ingewikkeld-en-duur-als-het-ook-simpel-en-goedkoop-kan/

Dit vind je misschien ook leuk...